Sam Van Aken, un artist si, in acelasi timp, om de stiinta american, de la Universitatea din Syracuse (New York), a creat pomi fructiferi care produc o multitudine de soiuri de fructe cu samburi - caise, cirese, piersici, prune, nectarine sau migdale.
Pana acum, cercetatorul a creat 16 pomi care produc cate 40 de soiuri de fructe diferite. Ideea proiectului a fost aceea de a favoriza cultura diversitatii si de a pastra soiuri vechi de fructe, iar avantajul pomilor hibrizi este ca rodesc in perioade diferite si au fructe multa vreme, a explicat cercetatorul, potrivit agerpres.ro.
Sam Van Aken a crescut la o ferma din Pennsylvania, iar la maturitate a impletit arta cu agricultura. Artistul spune ca s-a inspirat mereu din natura si din relatia om-natura. A creat pana acum 16 pomi, care se afla in muzee, centre comunitare si colectii de arta din toata tara. Newton (Massachusetts), Pound Ridge (New York), Short Hills (New Jersey), San Jose (California) sunt cateva dintre orasele care detin lucrari ale lui Van Aken.

SURSA: Internet