La data de 16.05.2011, in jurul orelor 06.40, Sectia 8 politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112 al sectorului 2, cu privire la faptul ca pe pasajul Obor se afla un barbat care ameninta ca se arunca de pe grilajul metalic.
La fata locului s-au deplasat politisti ai Sectiei 8 Politie, un echipaj de siguranta publica si echipa de politisti specializata in negocieri din cadrul Politiei Capitalei.
Cel care ameninta cu sinuciderea, H. MIHAI de 30 de ani, din Bucuresti, a afirmat ca este consumator de produse etnobotanice si ca nu are o anumita revendicare de facut, amenintand doar ca daca se apropie cineva de el, se arunca de pe pasaj.
Intre orele 08:55 - 10:33, traficul rutier a fost restrictionat in Pasajul Bucur-Obor pe sensul Soseaua Stefan cel Mare catre Soseaua Mihai Bravu si devierea bretelei pentru virajul dreapta dinspre Calea Mosilor catre Soseaua Mihai Bravu.
In jurul orelor 10.30, echipa de negociatori a reusit sa-l convinga sa coboare de pe grilajul metalic al pasajului, acesta fiind imobilizat si condus la sediul Sectiei 8 Politie, unde a fost luata masura sanctionarii contraventionale si internarea acestuia intr-o unitate sanitara de profil.