craciunvflorin.blogspot.ro: Algeria. Amanunte clarificatoare. Presa can-can-ista este la pamant. Apar unele amanunte cu privire la criza din Algeria. Amanunte care ma indeamna sa cred ca dezbaterile de pana acum din presa noastra si cea straina au fost niste tampenii cu mot.Iau informatiile de la Agerpres.

• O prima informatie de valoare, fara doar si poate. Angajatii din complex au luptat cu teroristii. Acei angajati ai complexului au fost persoane inarmate capabile sa duca actiuni de lupta. Probabil fosti militari sau persoane special antrenate pentru actiuni de lupta la specificul zonei. Au existat pierderi.
• Unul dintre teroristi a fost angajat ca sofer la una din firmele din complex. Si-a dat demisia cu un an inainte. A fost ucis in lupta cu angajatii complexului. Evident ca individul cunostea foarte bine terenul si organizarea in mare a complexului. Avand in vedere relatarea romanului intors in tara, se pare ca soferul terorist nu cunostea dispunerea in cadrul complexului a locurilor de odihna si a birourilor altor firme. Pe undeva, teroristii au actionat in orb. Din acest motiv au existat persoane care au scapat prin propriile forte.
• Majoritatea ostaticilor au fost ucisi cu un glont in cap. Trag concluzia ca uciderea personalului complexului s-a produs in etape, de la primul moment al actiunii si pana la momentul atacului algerienilor. Prea multi ostatici ar fi impiedicat actiunile de lupta cu armata algeriana.
• Numarul de ostatici (persoane in viata !) a fost o "gluma proasta" din partea presei. Se poate trage concluzia ca nu au existat ostatici. Pur si simplu numarul de teroristi era prea mic pentru a administra si tinerea de ostatici. In conditiile in care teroristii erau preocupati sa curete complexul de luptatori si sa impiedice comunicarea cu exteriorul a celor ascunsi. Un pericol real pentru ei. Se afla astfel numarul lor, dotarea, echipamentul, modul de actiune.
• Mai mult, nu puteau imparti resursele de apa si hrana cu eventualii ostatici. Culmea, in timpul luptei cu cei din complex sa detasezi luptatori pentru supravegherea ostaticilor si hranirea acestora, asigurarea minimului de confort (permisiunea de a merge la toaleta, consumul de alimente etc.) prevenirea revoltei acestora etc.
• Este evident, pentru mine, ca de la primul moment al luptei s-a optat pentru uciderea persoanelor prinse. Nu este exclus sa se fi urmarit prinderea si ducerea pe teritoriul statului vecin a unor personalitati din complex pentru rascumparare, dupa provocarea unor distrugeri semnificative complexului insa nu s-a ajuns la acea faza. Distrugerea teroristilor s-a produs inainte de incheierea primei lor faze de lupta.
• Ce ne facem noi cu habarnistii pretiosi din presa noastra? Un Chireac, nu stiu care consilier de consilier guraliv si prost gramada, fatucile care pun intrebari idioate ...