Magazin: Intalniri cu umanoizi (Dan D.Farcas)
Continuam prezentarea altor intalniri cu "umanoizi" inventariate de ufologul american Albert S. Rosales si prezentate in articolul The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor), consacrat cazurilor de pe teritoriul fostei URSS si anului 1989. Reamintim ca desi cazurile par incredibile, ele au fost culese din presa vremii sau din investigatiile unor ufologi de incredere, cum ar fi Felix Ziegel, indicand de fiecare data si sursele. Pe 4 iulie 1989, la ora 21.00, in parcul Mtacminda din Tbilisi, Georgia, martorul isi conducea prietena acasa, cu automobilul, cand a avut o pana de motor. A plecat sa aduca niste apa pentru radiator, dar cand s-a intors, fata disparuse. In apropierea parcului o femeie i-a facut semn, aparent vrand sa faca autostopul; el nu a oprit, dar privind in retrovizor a vazut ca femeia disparuse. Dupa ce a mai condus un pic, motorul s-a oprit din nou.
Martorul a iesit din masina sa vada ce e de facut, dar a simtit o senzatie puternica de apasare in aer. A inaintat pe soseaua intunecata si pustie, cand brusc, la 200 de metri in fata lui a zarit o nava, discoidala, argintie, asezata la sol, pe trei picioare. Obiectul era inconjurat de lumini multicolore, iar in partea de jos erau trepte si hublouri iluminate. La vreo 15 metri de nava stateau patru fiinte umanoide, inalte de trei metri. Martorul a mers spre ele, fara a se simti infricosat. Purtau o uniforma argintie care le acopereau complet corpul, cu exceptia fetei, o centura neagra si incaltaminte inchisa la culoare. Aveau un nas minuscul si ochi mari si ovali.
Una dintre fapturi s-a apropiat de martor si i-a adresat, in ruseste, cateva intrebari. Martorul a raspuns ca e tarziu si ar vrea sa ajunga acasa, la care unul dintre umanoizi a intrat in nava si a iesit purtand in mana un dispozitiv cu diverse culori si hieroglife, despre care i-a spus ca e un telefon cu care poate suna acasa, dar pe care nu i l-a dat. Dupa aceea i-au spus ca il invita sa vina cu ei. In interiorul obiectului erau diverse aparate, intre care un soi de televizor, cu ajutorul caruia martorul si-a putut vedea organele in functiune. Dupa un timp, umanoizii i-au spus ca e liber sa plece acasa. El s-a reintors la masina sa si a vazut nava discoidala ridicandu-se si pierzandu-se printre stele. Motorul a pornit fara probleme si martorul a ajuns cu bine acasa. El a mai precizat ulterior ca fiecare dintre cei patru umanoizi avea pe piept un bulb rosu, care era aparent un aparat de traducere si transmisie.
In dupa-amiaza zilei de 25 iulie 1989, Vasili Zaitev, de la ferma de stat "Belevic" din Moghilev, Belorusia, si-a condus tractorul pana la marginea unei paduri de mesteceni, unde a cules niste ciuperci. Cand s-a intors, a ramas surprins sa vada, la circa 200 de metri de el, un obiect de culoarea bronzului, semanand cu un titirez turtit sus si jos, plutind la vreo patru metri de sol. S-a frecat la ochi, crezand ca are halucinatii, dar cand a privit din nou, obiectul era tot acolo. Alaturi erau doua fapturi inalte de 2,5 metri, purtand uniforme tot de culoarea bronzului. Vasili, ingrozit, a continuat sa urmareasca scena ascuns dupa o capita de fan. Cei doi au mai stat in jur un timp, dupa care s-au intors la nava lor. Nu peste mult timp s-a auzit un sunet, ca de o evacuare innabusita de gaze, discul s-a deplasat intr-o parte, a accelerat si a disparut. Ulterior Zaitev si un coleg al sau au cercetat zona, dar nu au gasit nicio urma.
Intr-o zi de august 1989, la ora 10.00 dimineata, doi martori, intre care o femeie numita E.V., culegeau ciuperci pe un camp din apropierea localitatii Saria, nu departe de orasul Iaroslavl, cand au dat peste un iepure ranit. Unul dintre martori l-a ridicat sa vada ce a patit, cand au auzit din spate pe cineva intrebandu-i ceva in englezeste. Intorcandu-se, au vazut o femeie imbracata cu un costum gri si cizme maro. Avea trasaturi europene, par lung si ten cenusiu. Stradundu-se sa comunice cu ea, au observat ca aceasta incearca sa le vorbeasca in nenumarate dialecte de neinteles. In acest timp parea sa apese pe ceva in dreptul pieptului. Dupa ce au recunoscut cateva cuvinte in gruzina si limbi baltice, in sfarsit au auzit-o adresandu-se in ruseste: "Iubiti animalele?" Martora a raspuns afirmativ, mangaind iepurele si dandu-i sa manance dintr-un pateu. Apoi a oferit un pateu si strainei. Aceasta l-a mancat, intreband martora ce a fost, intrucat i-a placut. Apoi le-a aratat niste ciuperci bune de cules. In acest moment, martorii au observat, ceva mai departe, si un barbat imbracat la fel ca straina. La un moment dat pe pieptul strainei a aparut un soi de ecran luminos, cu diferite imagini. Vizitatoarea le-a spus atunci martorilor sa se intoarca si sa plece, fara sa se uite inapoi, ceea ce ei au si facut. La un moment dat au simtit o vibratie puternica; cand s-au intors, cele doua aparitii disparusera. Un inspector local a depus marturie ca, in aceeasi perioada, a vazut, deasupra padurii, un "nor" straniu, cu manifestari ciudate. In ziua urmatoare, in acel loc, s-au gasit urmele de pasi ale celor doi straini. Cazul a fost investigat de asociatia UFOZONE din Rusia.
Viaceslav Gorbunov traia intr-o cabana izolata, in regiunea Vologda, si se indeletnicea cu fabricarea terebentinei si a altor chimicale din rasini adunate dintr-o zona mlastinoasa invecinata. In timpul unei zile de august 1989, s-a intalnit cu o creatura umanoida stranie, care s-a apropiat de el. Avea pielea albastra, amintind de cea a delfinilor, si era un pic mai inalt decat un om obisnuit. I-a comunicat telepatic martorului ca il invita pana intr-o poiana vecina, unde era asezata pe sol o nava rotunda, argintie. Intrand in ea, Gorbunov a intalnit acolo o taranca, pesemne adusa acolo intr-un mod asemanator. Umanoidul i-a invitat sa-l insoteasca pe planeta lui si sa ramana sa traiasca acolo. Femeia a acceptat imediat, dar Gorbunov a refuzat, spunand ca are in Odessa o familie pe care nu o poate parasi. Peste cateva minute, Gorbunov si vizitatorul au iesit din obiectul argintiu, iar martorul s-a trezit dintr-o data intr-un loc complet diferit, aparent pe o alta planeta, unde a vazut o multime de scene pasnice: copii jucandu-se, lunci, fantani tasnitoare etc. Totusi, Gorbunov a insistat sa se intoarca acasa. A fost adus prin urmare inapoi, langa cabana sa. Dupa aceasta intamplare, martorul a devenit un alt om. A renuntat la viata singuratica si a decis ca misiunea sa pe aceasta lume este sa-si ajute semenii. In mai putin de doi ani de la aceasta intalnire el a inceput sa picteze scene spectaculoase, suprarealiste, aparent peisaje de pe alte planete. Picturile sale au fost expuse in mai multe expozitii din Rusia.
Asa cum rezulta din investigatiile ufologului Vladimir Ajaja, intr-o seara de august 1989, in jurul orei 22.00, in asezarea Olga din peninsula Baliuzek din Extremul Orient rus, la nord de Vladivostok, soldatul P. Ivus isi spala vehiculul militar, cand a observat o lumina, intr-o zona impadurita aflata la 300-400 metri departare. La scurt timp dupa aceea, a iesit din padure, miscandu-se rapid si in zig-zag, o aratare inalta de 2,30 metri, cu brate lungi care se balabaneau si cu capul asezat direct pe umeri, fara gat. Purta un costum mulat, alb, dintr-o singura piesa. Martorul a privit scena socat, incapabil sa faca vreo miscare, pana ce aparitia a disparut in spatele unei movile. Apoi au aparut, dintr-o alta directie, trei figuri similare. Se miscau rapid, ca si cum ar fi inspectat zona. In acest moment un camarad al martorului a aparut la volanul unei masini, claxonand de mai multe ori. Aceasta a speriat pesemne creaturile, care au disparut cu rapiditate in padure. In dimineata urmatoare, martorul a gasit in locul in care au fost acestea, niste urme de pasi cu lungimea talpii de 45 centimetri.
Un caz investigat de ufologul veteran Mihail Gherstein s-a petrecut tot in august 1989, in satul Malaie Sori, din regiunea Kirov, raionul Lebiajski, aflat pe malul raului Viatka. Intr-o noapte innabusitoare, o sateanca s-a trezit si a trecut in bucatarie sa bea apa. Pe geam, la lumina lunii, a zarit pe cineva umbland langa zidul casei. Era un "barbat" slab, inalt, imbracat cu un costum intunecat, ca din cauciuc, mulat pe corp, care-i acoperea tot corpul, cu exceptia mainilor si a fetei, care era alba si cu trasaturi obisnuite. Capul ii era acoperit cu un soi de gluga. Bratele erau disproportionat de lungi. Individul statea pe stratul de flori, impungand pamantul cu un soi de seringa lunga de un metru si cu diametrul de 15-20 de centimetri. Femeia s-a gandit imediat ca aparitia este un "extraterestru tipic" si a indaznit sa iasa din casa. Strainul s-a oprit imediat si s-a dat la o parte dintre flori. Atunci martora a intrebat: "De ce veniti aici? De ce ne faceti griji?". La care, cel intrebat a raspuns: "Va contaminasem, dar voi muriti prea incet, asa ca acum v-am adus o alta contagiune, una mai eficace" (!!?). Umanoidul vorbea o ruseasca perfecta, cu o voce umana normala. Era relaxat, dar nu a lasat femeia sa se apropie de el si s-a departat spre un alt lot de gradina, spre malul raului. Femeia s-a luat dupa el tipand "Dar de ce faceti asta, de ce?", la care a auzit o voce de departe "Trebuie procedat astfel in aceasta privinta". Toata intalnirea a durat doua sau trei minute.
Dimineata, negasind urme de pasi, femeia a inceput sa se intrebe daca nu a fost cumva doar un vis. Sotul ei dormise adanc in timpul incidentului. Investigatorul Dmitri Kazakov, care a examinat cazul, a identificat totusi pomi rupti si crengi uscate nenatural, intr-un loc in care parea sa fi aterizat un OZN.