In revista Idealuri a Colegiului National "Iulia Hasdeu", o tanara de 17 ani, Alina Avadanei, eleva in clasa a XI-a, scrie un articol interesant intitulat "Nu te lasa doborat de cuvinte".
Mentionam un pasaj din randurile scrise de Alina Avadanei: "Asadar nu recurgeti la sinucidere, la intrare in depresie sau la alte metode asemanatoare. Cel mai important este sa vedeti viata asa cum este ea, cu bucuriile si necazurile ei, deoarece mereu putem sa intalnim pe cineva care sa ne transforme viata in victima lui, dar noi trebuie sa stim cum sa ne folosim de calitatile noastre si sa-i dovedim ca nu ne poate dobori. Pastrati-va increderea, mentineti-va zambetul in continuare, caci adolescenta este cea mai frumoasa perioada a vietii si nimeni nu are voie sa va fure acest parfum dulce al tineretii, al prospetimii, al puritatii spirituale. Ramaneti buni, iubitori, devotati, muncitori, perseverenti, fiindca in ziua de azi multi sunt cei care-si ingroapa mierea tineretii in alcool, droguri si tigari, iar putini sunt cei ce-si pastreaza drumul drept, cunoscandu-si scopul in viata. Un bun prieten mi-a spus odata: "Nu e cool sa te droghezi, sa injosesti pe altii, ci cool este sa fii deasupra tuturor si sa nu-ti schimbi calea, incercand sa fii altfel decat majoritatea‘. Ganditi-va cat de saraca ar fi fost spiritualitatea omeneasca de s-ar fi incadrat in tipare si n-ar fi fost atat de sensibili Mihai Eminescu, Baudelaire...".
Lumea ar fi mai buna daca ar tine cont de sfaturile acestei tinere, Alina Avadanei, eleva la COlegiul National "Iulia Hasdeu". Poate ca, dupa ce ii vor citi randurile, tinerii din ziua de azi se vor schimba. Sau poate ca deja unii au si facut-o.