Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri dupa-amiaza, trei noi atentionari Cod Galben de viscol si ninsori abundente, valabile pana sambata dupa-amiaza, in 27 de judete si municipiul Bucuresti.
Potrivit meteorologilor, vineri, in intervalul orar 14:00 - 20:00, in 13 judete din nordul si centrul Moldovei, dar si in zona Carpatilor Orientali, va continua sa ninga, iar vantul va mai avea intensificari indeosebi in jumatatea sudica a Moldovei, viscolind si spulberand zapada. Intensificari temporare ale vantului vor mai fi in Muntenia si Dobrogea, iar in Transilvania va continua sa ninga.
Totodata, in perioada 25 ianuarie, ora 20:00 - 26 ianuarie, ora 4:00, in 11 judete din sudul Moldovei si din cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv municipiul Bucuresti, vantul va prezenta intensificari sustinute, depasind la rafala 65-70 km/h. De asemenea, in jumatatea nordica a Moldovei, ninsorile vor slabi treptat in intensitate, iar viteza vantului la rafala mai poate atinge 35-40 km/h.
Nu in ultimul rand, ANM mentioneaza ca, sambata, intre orele 4:00 si 14:00, in 16 judete din sudul si sud-estul tarii, inclusiv in Bucuresti, precum si in sudul Moldovei, va ninge, iar vantul va depasi la rafala 40-50 km/h in Oltenia si Dobrogea, si 55-70 km/h in Muntenia si sudul Moldovei, viscolind ninsoarea.
ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, va actualiza actualele atentionari.