Actorul Matt Damon si regizorul Ridley Scott au fost consiliati de cercetatorii de la NASA pentru a simula cat mai bine din punct de vedere stiintific, in cel mai recent film al lor, "Martianul/ The Martian", conditiile in care viata ar putea fi creata pe planeta Marte.
"Suntem pe punctul de a deveni capabili sa facem in realitate absolut tot ceea ce se intampla in filmul nostru", a declarat actorul Matt Damon, vorbind despre explorarea spatiala.
"Cu o finantare corespunzatoare si o atentie corespunzatoare, acestea vor fi domeniile pe care le vom explora in viitorul foarte apropiat si care vor face parte din vietile copiilor nostri", a adaugat starul american.
Filmul "The Martian", bazat pe romanul omonim publicat de Andy Weir in 2011, prezinta aventurile astronautului american Mark Watney, interpretat de Matt Damon, care ramane singur pe Marte, dupa ce echipa din care face parte, coordonata de personajul interpretat de Jessica Chastain, presupune ca a murit, in urma unei puternice furtuni martiene.
Ramas fara mijloace tehnice de comunicare si cu urmatoarea misiune cu echipaj uman pe Marte programata abia peste patru ani, Mark Watney incearca sa supravietuiasca pe suprafata pustie a planetei rosii, folosindu-se de cunostintele sale de botanist pentru a cultiva pe solul martian diverse plante, intr-un habitat artificial.
Miercuri, studiourile Fox au lansat cel de-al doilea trailer al filmului, care evidentiaza hotararea de care da dovada Watney pentru a supravietui pe Marte, ca si umorul sec al acestui personaj, in timp ce National Aeronautics and Space Administration analizeaza, fara ca el sa stie, sansele pe care le-ar avea o misiune de salvare.
Pentru a marca lansarea trailerului, studiourile Fox au organizat un eveniment de gala, la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, la care au fost prezenti Matt Damon si cercetatori de la NASA. Este acelasi laborator, specializat in stiinte planetare, care a lansat cu succes roverul Curiosity pe Marte, in 2011.