Lidl demareaza campania ComPETitia pentru un viitor mai bun, un proiect cu o larga acoperire nationala care are ca scop educarea si implicarea romanilor in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaj, cu precadere a celor de tip PET. Proiectul este organizat in parteneriat cu Intersemat si Asociatia Planeta Verde, beneficiind de sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.
Politicile de mediu ale Lidl Romania, preocuparea sa continua de a respecta standardele si normele ecologice internationale, precum si dorinta companiei de a oferi sprijin comunitatii pentru un viitor mai bun au stat la baza dezvoltarii unui proiect national de colectare selectiva a ambalajelor de tip PET. Astfel, cu sprijinul partenerilor, s-a lansat campania ComPETitia pentru un viitor mai bun.
Romanii sunt asteptati sa vina cu PET-urile la punctele de colectare (casutele verzi) aflate in toate parcarile magazinelor Lidl din tara si sa intre in ComPETitia pentru un viitor mai bun. Efortul lor va fi rasplatit cu premii saptamanale, constand in 100 de vouchere Lidl / saptamana in valoare de 20 de lei, oferite persoanelor inscrise la momentul respectiv, in ordinea cantitatii de PET-uri reciclate in competitie si cu premii atragatoare la final de campanie un Audi A3 e-tron, 10 biciclete de oras, 10 TV Smart LED Samsung, oferite prin tragere la sorti, luand in calcul absolut toti inscrisii in competitie.
Anne Juganaru, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: "Este un eveniment care inseamna constientizarea. Primii care m-au sprijinit in actiunile mele au fost copiii mei. Fara administratie locala nu vom putea reusi. Poluarea nu e numai fonica! Cand luam un pet in ideea de a fi reciclat e un gest de salvare a Planetei.

Ionut Georgescu, Director General Intersemat: "E cel mai mare proiect de implicare in managementul deseurilor. La nivel global consumam ca si cum am avea o planeta si jumatate. Ce se intampla cu deseul dupa colectare? Colectarea selectiva trebuie facuta cu masini speciale. Ne intrebam de multe ori de ce se duce gunoiul la groapa. Comisia Europeana a stabilit aceasta ierarhie a deseurilor. Groapa de gunoi apartine Primariei. Este foarte important pentru noi sa recicla. Avem o acoperire nationala - e un proiect de edcuatie si de implicare.

Dragos Bucur, actor: Cred ca momentul in care devii parinte iti schimba perceptia fata de reciclare. Nu imi amintesc cu placere de actiunile de reciclare din scoala generala pentru ca atunci totul trebuia facut. Cred ca poti ave ao radiografie a unei tari fata de atitudinea oamenilor. Stiu unde sunt deseurile din Romania! In padurea de langa casa mea. Am invatat-o pe fiica mea, Sofia, ca reciclarea este foarte importanta si ea a inteles acest lucru.