clickpentrufemei.ro informeaza: Ce au in comun populatia Hunza din Himalaya, centenarii din Ecuador si japonezii din Insula Okinawa? Chiar daca sunt in zone diferite ale lumii, exista cateva obiceiuri care ii feresc de boli si-i fac sa se claseze fruntasi in topul celor mai longevive popoare.

Secretele popoarelor

Este adevarat ca ei locuiesc in regiuni nepoluate, iar stilul lor de viata este unul traditional, ceea ce ii ajuta sa-si mentina sanatatea.
Studiile efectuate in aceste comunitati arata ca alimentatia naturala si activitatea fizica regulata reduc semnificativ riscul de aparitie a cancerului. Asa ca putem invata de la cei mai sanatosi oameni din lume cum sa traim sanatos.
Iata ce fac ele:

Nu fumeaza

Fumatul este principala cauza a cancerului de plamani si al celui de laringe. Dar este responsabil de aparitia si a altor forme ale cumplitei maladii. S-a constatat ca fumatorii sunt cu 20-30% mai predispusi sa dezvolte un cancer decat nefumatorii.
Chiar daca ai fumat pana acum, te poti lasa si acest lucru se va vedea, in timp, printr-o imbunatatire a starii tale de sanatate. Iar riscul de a face cancer se va diminua simtitor.


Fac zilnic miscare

Cercetatorii sunt de acord: exercitiile fizice zilnice sunt cea mai buna metoda de prevenire a bolilor. Un studiu francez arata ca persoanele care fac sport au un risc cu aproximativ 25% mai mic de a face cancer de colon decat cele sedentare.
Dar miscarea este benefica in lupta cu toate tipurile de cancer. Daca nu practici niciun sport, mergi zilnic pe jos cel putin o jumatate de ora. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.