La data de 01 octombrie 2010, lucratori din cadrul Serviciului de
Investigare a Fraudelor - Politia Sectorului 2, impreuna cu lucratori ai Serviciului Special de Interventie Rapida, lucratori din cadrul Oficiului Roman pentru Imigrari si comisari ai Garzii Financiare, au actionat intr-un complex
comercial din sectorul 2, pentru prinderea in flagrant a persoanelor fizice si a reprezentantilor societatilor comerciale care detin spre vanzare marfuri contrafacute.
In urma actiunii au fost obtinute urmatoarele rezultate:
- persoane fizice verificate: 7
- societati comerciale verificate: 8
- infractiuni constatate: 3, la Legea nr. 84/1998
- sanctiuni contraventionale aplicate = 3, in valoare de 4500 lei la
Lg.82/91 rep.
- valoare bunuri ridicate in vederea confiscarii: 80.000 lei.
Exemplu:
A fost identificat T. THIEP de 45 de ani, cetatean vietnamez, care in calitate de persoana fizica, detinea in vederea comercializarii diferite articole de incaltaminte sport, respectiv pantofi sport, inscriptionati cu marci protejate
pe teritoriul Romaniei care prezentau caracteristicile unor produse
contrafacute.
Cel in cauza nu a putut prezenta documente de provenienta a
respectivelor marfuri si nici autorizatie din partea titularilor de drepturi asupra marcilor, produsele fiind ridicate in vederea confiscarii, iar valoarea totala a acestora fiind in suma de 75.000 lei.
De asemenea, asupra celui in cauza au fost gasite matrite cu ajutorul carora se puteau imprima pe diverse obiecte insemnele si siglele marcilor protejate pe teritoriul Romaniei.
Cercetarile sunt continuate cu persoana in cauza in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de comercializare de produse purtand marci protejate.
Avand in vedere faptul ca, in urma verificarilor efectuate in evidenta Oficiului Roman pentru Imigrari si Trafic de Frontiera cetateanul vietnamez figureaza fara drept de sedere in Romania, acesta a fost preluat de catre lucratorii Oficiului Roman pentru Imigrari, urmand a se lua masurile legale conform OUG 194/2002, privind regimul strainilor.