Cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei Romane, ofiteri ai Brigazii Rutiere Bucuresti au survolat si filmat Capitala de la bordul unui elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor.
Monitorizarea traficului a fost efectuata intr-o dimineata a unei zile din mijlocul saptamanii, dar si la inceput de week-end, vineri dupa masa, in special pe arterele de iesire din Bucuresti.
Aceasta monitorizare a fost efectuata in scopul evidentierii disfunctionalitatilor care se produc in desfasurarea traficului rutier, pentru a lua, in consecinta, masurile specifice ce se impun.
Principalele zone evaluate au fost cele din perimetrul lucrarilor de modernizare sau de reabilitare a partii carosabile: rond Razoare, Sos. Alexandriei, Sos. Pipera, etc., dar si arterele aglomerate din cauza numarului mare de masini: Sos. Bucuresti - Ploiesti, Bd. Kiseleff, Sos. Mihai Bravu, etc.
Vazut de sus, traficul rutier pare mai ordonat decat observat de la nivelul carosabilului. Cu toate acestea, supravegherea a relevat din nou faptul ca indisciplina manifestata prin opriri si stationari neregulamentare, nepastrarea centrului liber al intersectiei, depasirea coloanei de autovehicule aflata in asteptare la semafor, produc blocaje temporare ale intersectiilor.
In functie de cele constatate de la inaltime, au fost indrumati politisti rutieri, prin dispeceratul Brigazii Rutiere, pentru reglementarea situatiilor.
Pentru evitarea producerii unor blocaje in trafic, recomandam conducatorilor auto:
- sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor;
- sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri unde ar putea impiedica desfasurarea normala a traficului rutier;
- sa pastreze liber centrul intersectiei;
- sa nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
- sa nu treaca la culoarea rosie a semaforului electric;
- sa nu claxoneze inutil;
- sa fie atenti la semnalele politistilor rutieri.
In zona lucrarilor de modernizare sau de reabilitare a partii carosabile, Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor de autovehicule sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere.
Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021.9544.
In speranta ca veti urma recomandarile noastre, va dorim "Drum bun!"