realitateadincalarasi.ro informeaza: In data de 7 octombrie, in jurul orelor 20:00, redactia Realitatea din Calarasi a fost contactata de catre un locuitor, al unui bloc situat in apropierea parcului Jirlau. Acesta, a fost martor la un eveniment nu tocmai placut, petrecut in Parcul Jirlau.
Un grup de tineri, in numar de 7 sau 8, iesiti de la ore, majoritatea purtand ghiozdane in spate, s-au deplasat prin Parcul Central pana in parcul din fata spitalului si au inceput sa devasteze tot ce le iesea in cale, au rupt bancile, cosurile de gunoi din parc, au tras de sipcile de la spatarele bancilor, tipau si aveau un comportament animalic unii fata de altii. Locatarul care a contactat redactia, ne-a mai adus la cunostinta faptul ca majoritatea dintre ei erau elevi ai Colegiului Economic.
Stam si ne intrebam: CE SE POATE INTAMPLA DACA NU EXISTA PAZNICI IN PARCURI?
Debandada si destrabalare, asta se intampla. Simplu!
Gasca si-a facut vreo jumatate de ora de cap prin parc, au facut tot felul de scamatorii unii cu altii, probabil s-au plictisit sau au realizat ca sunt prea saraci si ca nu isi permit sa cumpere lemne de foc si s-au gandit sa rupa sipcile de pe bancile amplasate pe marginea aleilor.
- Am stat cu cainele meu cam vreo ora si ceva prin Jirlau, n-am vazut nici urma de paznic pe acolo, nu mi se pare normal ceea ce se intampla, a declarat M.A. pentru a trage un semnal de alarma autoritatilor locale.
Din ceea ce s-a vazut la fata locului, este clar faptul ca paznicul nu exista. A fost cautat timp de cateva ceasuri si prin Parcul Central, si prin Jirlau. Ne-am gandit ca poate i s-a facut frig si s-a dus la terasele din zona ale parcului. Nici urma.
Pe langa tot ceea ce s-a intamplat cu gasca de tineri, am mai aflat si mai multe lucruri care se petrec atunci cand parcurile nu sunt pazite.
Angajatii firmei de paza PROTECT GUARD nu au fost de gasit. Ne-am deplasat pana in Parcul Dumbrava pentru a putea cere numarul de la dispeceratul firmei. Somnorosul paznic, tot de la aceeasi firma, ne-a raspuns:
- Sa plateasca pentru ca nu si-a respectat postul.
In urma celor spuse de locatarul din apropierea parcului, acesta a sunat la politie.
La fata locului s-a deplasat un echipaj al Politiei Locale care a solicitat prin statia radio inca alte doua echipaje tot de la Politia Locala care au facut cercetari prin Dumbrava si Central. Politistii urmeaza sa identifice persoanele care au savarsit distrugerea de bunuri din proprietatea domeniului public.
Trist ce se intampla in Parcul Central din Calarasi. Mi-ar placea ca tinerii sa manifeste respect pentru ceea ce se afla in jurul lor, sa aiba preocupari serioase, pasiuni si sa nu se preteze la acte de vandalism. Sau personalul firmei de paza PROTECT GUARD, platita din bani publici sa-si faca datoria pentru a impiedica astfel de derapaje in comportamentul unora dintre tinerii frumosi, dar rebeli.