Doua persoane au ajuns ieri la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina in urma producerii unui accident de circulatie. Evenimentul rutier a avut loc dupa ce unul dintre soferi nu a adaptat viteza la carosabilul umed si a intrat pe contrasens, lovind un autoturism care circula regulamentar.

Doi barbati au fost raniti ieri intr-un accident de circulatie produs pe Drumul National 65, pe raza comunei Valea Mare, in jurul orei 4.30. Teodor Putinei, de 54 de ani, din Bucuresti, in timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Renault, nu a adaptat viteza de deplasare si a derapat. Acesta a patruns pe sensul opus de mers si s-a izbit frontal cu alt autoturism, condus regulamentar de Liviu C., de 41 de ani, din localitatea Campina, judetul Prahova. In urma impactului, au fost raniti conducatorii auto, care au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina.

Viteza e de vina

Politistii sunt de parere ca accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care circula barbatul din Capitala. "Conducatorul autoturismului Renault inmatriculat in Bucuresti, care se deplasa pe directia Slatina - Pitesti, intr-o curba deosebit de periculoasa la stanga, nu a adaptat viteza la carosabilul umed. Acesta a derapat, a patruns pe contrasens, unde s-a lovit cu un autoturism marca Skoda, inmatriculat in Olt, care se deplasa in sens opus. In urma evenimentului au rezultat doua victime, respectiv conducatorii celor doua autoturisme", a declarat Cristian Badita, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Olt.

Victimele nu au ramas internate

La locul evenimentului au ajuns mai multe echipaje de la SMURD si Ambulanta. Acestea au acordat primele ingrijiri medicale ranitilor. "Salvatorii ajunsi la locul solicitarii l-au gasit pe unul dintre conducatori constient, cooperant, cu o plaga de aproximativ 5 cm pe nas si excoriatii la nivelul membrelor superioare. Dupa acordarea primului ajutor, pacientul a fost predat, stationar, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Slatina", a declarat sergent major Alin Basasteanu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt. Potrivit informatiilor furnizate de Marin Schiopu, din cadrul SPR Olt, cei doi barbati raniti in accident au refuzat internarea. Cercetarile continua.