Una din cinci persoane sufera de o boala autoimuna, avertizeaza statisticile americane. Sunt cunoscute peste 80 de boli autoimune, dintre care cele mai frecvente sunt poliartrita reumatoida, lupusul eritematos, sclerodermia, dermatomiozita, tiroidita Hashimoto. Stresul, toxinele, alimentatia dezechilibrata, anumite medicamente, infectii bacteriene sau virale sunt tot atatia factori care pot declansa o boala autoimuna.
Toate acestea vor fi detaliate in cadrul seminarului Abordarea interdisciplinara a bolilor autoimune. Protocoale terapeutice pentru lupus, artrita reumatoida, sclerodermie, coordonat de prof. dr. John Ionescu, Spezialklinik Neukirchen â€" Germania. Seminarul, organizat in colaborare cu Societatea Romana de Medicina Interna, va avea loc pe 14 februarie 2015, la Bucuresti si vine in continuarea seminarelor de medicina integrativa deschise si coordonate de prof. dr. John Ionescu la Bucuresti in 2014.


Despre cauze, tratament si rezultate cu prof. dr. John Ionescu

Seminarul va aduce in atentia specialistilor si a publicul larg interesat informatii de actualitate privind etiopatogenia, biologia moleculara si tratamentul bolilor autoimune, intelegerea etiopatogeniei acestor boli declansate prin substante toxice din mediu, infectii cronice si radicali liberi (ROS/RNS) pe un fond predispus genetic, interpretarea modificarii biomarkerilor imunologici si de inflamatie in autoimunitate. Prof. dr. John Ionescu, fondator al Spezialklinik Neukirchen, va explica impactul terapiilor antioxidative in managementul bolilor autoimune, introducerea terapiilor de chelare pentru eliminarea metalelor grele din matrixul proteic la pacientii cu boli autoimune, utilizarea tehnicilor de plasmafereza si hemosorbtie pentru eliminarea complexelor imune, activarea proceselor de detoxifiere hepatica de Faza I + II a metalelor grele si organotoxinelor. Totul cu rezultate clinice si studii de caz din Clinica din Germania. Totodata, va prezenta interventii biologice si fitoterapeutice moderne cu efect imunomodulator in lupusul eritematos, boala Raynaud, artrita reumatoida, sclerodermie, tiroidita Hashimoto. Rolul nutritiei personalizate cu efect antiinflamator in managementul bolilor autoimune nu va fi nici el neglijat.

Dr. Ciprian Ene: Componenta psiho-somatica nu e de neglijat

In Partea a II-a a seminarului, dr. Ciprian Ene, medic chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, atestat ca practician de Medicina Cuantica, va prezenta o serie de aspecte interdisciplinare privind componenta psiho-somatica in bolile autoimune cu posibilitatile de apreciere a cauzalitatii emotionale prin tehnologii moderne de Medicina Cuantica. Eficienta acestor terapii conventionale si alternative va fi sustinuta, de asemenea, prin prezentarea de cazuri clinice.

2015: Se reiau seminarele de Medicina Integrativa

O data cu aceasta manifestare, cunoscutul prof. Dr. John Ionescu, Spezialklinik Neukirchen - Germania, revine in Romania, in 2015, cu o noua serie de seminare de medicina integrativa in colaborare cu Societatea Romana de Medicina Interna. Seminarele sunt reluate urmare a succesului inregistrat in 2014, cand numerosi specialisti in domeniul medical, biologi, ingineri, studenti si public larg au participat la cursurile de medicina integrativa, coordonate de prof. dr. John Ionescu.
Astfel, pe parcursul anului 2015 vor fi organizate mai multe seminare pe teme de maxima actualitate:
1. Abordarea interdisciplinara a bolilor autoimune. Protocoale terapeutice pentru lupus, artrita reumatoida, sclerodermie s.a. 14 Februarie 2015;
2. Rolul nutritiei in terapia bolii canceroase - Partea II. Inhibitori de glicoliza, substante redox-active si inductori de apoptoza, practic lipsiti de efecte secundare. 21 Martie 2015;
3. Bazele moleculare ale proceselor de detoxifiere in patologia umana. Aplicatii terapeutice in practica medicala curenta. 25 Aprilie 2015;
4. Nutritia anti-inflamatoare si posibilitatile de modulare ale raspunsului imun in bolile alergice si degenerative. De la diagnostic la dieta personalizata pe computer. 24 Octombrie 2015;
5. Interventii nutritionale, fitohormonale si dermato-cosmetice in terapiile anti-aging actuale.
21 Noiembrie 2015.
Seminarele vor avea loc intre orele 9.00-12:30 si 14:00-18:00 la Institutul National de Statistica, B-dul Libertatii nr. 16, Sector 5, Bucuresti si vor fi creditate de catre Colegiul Medicilor din Romania. Pot participa: medici, farmacisti, biologi, biochimisti, studenti si public larg.