Un barbat din Resita, judetul Caras-Severin, urmarit national si international din anul 2007, a fost identificat si retinut in municipiul Bucuresti, de catre politistii de la Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a I.G.P.R.. Resiteanul se sustragea executarii unui mandat de arestare preventiva, cat si a unui mandat de executarea pedepsei inchisorii, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.
Ieri, politisti de la Serviciul Urmariri din Directia de Investigatii Criminale a IGPR, in urma investigatiilor efectuate impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al I.P.J. Timis, l-au identificat si retinut, in municipiul Bucuresti, pe Valentin M., de 34 de ani, din Resita, judetul Caras-Severin, urmarit national si international din data de 17 iulie 2007. In momentul identificarii, asupra tanarului a fost gasit un permis de conducere fals.
Impotriva acestuia, Tribunalul Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, pentru comiterea infractiunii de inselaciune, iar Tribunalul Timis a emis mandat de arestare preventiva, pentru acelasi gen de fapta.
In fapt, barbatul, impreuna cu alti suspecti, au constituit un grup infractional organizat specializat in comiterea de inselaciuni prin folosirea de documente de identitate falsificate si acte de proprietate contrafacute, in scopul obtinerii de imprumuturi cu oferirea unor garantii imobiliare.
Barbatul a fost incarcerat in Arestul DGPMB, urmand a fi preluat de o escorta si condus la sediul I.P.J. Timis, urmand a fi prezentat Tribunalului Timis pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva.