Politistii de la Brigada Rutiera au depistat sambata, in cadrul unei actiuni desfasurate la nivel national pentru combaterea vitezei excesive, care a durat cinci ore, peste 6.500 de soferi care au depasit viteza legala, recordul fiind inregistrat de un barbat din Bucuresti, care circula cu 208 km/h.
Potrivit unui comunicat remis ieri de Politia Romana, in cadrul actiunii "Alege viata!", care s-a desfasurat sambata, la nivel national, intre orele 16.00 - 21.00, au participat peste 1.500 de politisti, 1.013 de la Rutiera si 502 de la Ordine publica. De asemenea, au fost folosite peste 480 de radare, multe dintre acestea fiind amplasate in sistem cascada in zonele cu risc ridicat de accidente pe fondul vitezei nelegale, precum si pe acele tronsoane de drum pe care, din cauza configuratiei, se poate depasi cu mult limita de viteza legal admisa.
Potrivit politistilor, daca in 2009, in aceeasi zi din saptamana si in acelasi interval orar, s-au produs la nivelul intregii tari 13 accidente grave, in urma carora cinci persoane si-au pierdut viata, iar alte 11 au fost grav ranite, sambata au fost inregistrate doar cinci accidente, soldate cu ranirea a cinci persoane.
Pe de alta parte, spun politistii de la Rutiera, desi actiunea de sambata a fost intens mediatizata, au fost depistati 6.572 de conducatori auto care au depasit viteza legala de deplasare, dar si 51 de conducatori auto, care s-au urcat la volan sub influenta alcoolului. Recordul de viteza a fost inregistrat pe Drumul European E85, un bucurestean fiind surprins de aparatele radar cu 208 km/h.
De asemenea, au fost retinute 209 permise de conducere, 159 pentru depasirea cu mai mult de 50 km pe ora a limitei maxime de viteza admise pe sectorul de drum respectiv si 50 pentru alcool la volan. Totodata, politistii rutieri au constatat 79 de infractiuni, dintre care 72 la regimul rutier si 6 de alta natura.