Cautare

428 de rezultate pentru "zapada" (3.60 secunde)
Potrivit ANM, in dupa-amiaza si seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare cu depunere de strat de zapada pe arii mai extinse in centrul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura.
In mod istoric, februarie este luna in care in tara noastra se produc cele mai multe episoade cu viscol si zapada abundenta dintre toate lunile de iarna.
Chiar daca temperaturile ridicate au topit putina zapada care a cazut pe partiile din tara, turistii au profitat de fiecare moment pe schiuri sau pe sanie. La Straja, tunurile de zapada au mers aproape non-stop pentru a putea asigura conditiile minime pentru iubitorii de adrenalina.
"Zapada nu s-a depus pe carosabil, dar temperaturile sunt foarte scazute si este posibil sa se formeze un strat de polei. ... Pe carosabil s-a depus un strat de zapada de doi centimetri.
- Anvelopele de vara, montate la peste 7 grade C in medie - Cauciucurile de iarna nu sunt doar de zapada - Pneurile de iarna franeaza mai bine pe uscat cand e frig Zilele trecute am avut temperaturi chiar si de 20 de grade in Romania, cu mult peste media normala in aceasta perioada.
El a fost extrem de contrariat de aparitia unei noi notiuni pentru a descrie situatia din zonele afectate de zapada si viscol. ... Termenul nou aparut a€“ suluri de zapada a€“ nu il cunosc;
Porecla in cauza este "Slow-White", joc de cuvinte intre "Snow-White", adica Alba-ca-Zapada, si "slow", aici in sensul de incet la minte, in traducere libera: "Tafaloaga-ca- Zapada".
Zapada si temperaturile scazute din Bucuresti au afectat gazonul de pe Arena Nationala, acolo unde Steaua va juca, pe 16 februarie, cu Twente Enschede, in prima mansa din 16-imile de finala ale UEFA Europa League.
La cererea gigantului din IT, in California a cazut zapada Sediul Google din Mountain View, California, are parte de obicei de zile cu mult soare. ... Fulgi de zapada artificiala au aparut in fata sediului companiei, decorat si cu o omulet verde Android.
Era un strat de zapada de circa 20 de centimetri. ... Cand si-a revenit, era cazut cu fata in zapada. ... Incercand sa-si aminteasca, s-a reintors sa mai examineze urmele din zapada.
In jurul orei 21:45, in fata baracii, sergentul Ion Radu le-a atras atentia soldatilor Dorr si Vulpe asupra faptului ca, pe o movila, acoperita de zapada, aflata la vreo 15-20 de metri, se vedea o silueta intunecata.
Era un strat de zapada de circa 20 de centimetri. ... Cand si-a revenit, era cazut cu fata in zapada. ... Cand s-a reintors sa mai examineze urmele din zapada, i-au revenit in minte, treptat, detaliile rapirii.
Dupa parerea ta, toti astia sunt mincinosi si, prin contrast, Kovesi e Alba ca Zapada. ... In 1956, in Bucuresti stratul de zapada ajunsese la firele electrice ale tramvaielor, iar cupola Complexului Expozitional s-a prabusit din cauza cantitatii mari de zapada cazute.
Iarna se intoarce in forta in masivele montane, iar stratul de zapada poate atinge si jumatate de metru, motiv pentru care, intrucat exista riscul producerii unor avalanse, turistii sunt sfatuiti sa se informeze.
Mai multe tari europene sunt afectate de caderi masive de zapada, fiind inregistrate numeroase accidente, in timp ce mai multe aeroporturi si-au intrerupt activitatea. Traficul rutier si aerian a fost puternic perturbat, ieri, in sudul Germaniei, din cauza caderilor de zapada care au provocat moartea a doi automobilisti.
Avand in vedere ca in ultimele 60 de ore cantitatea de zapada cazuta este echivalenta cu zapada cazuta in iarna dintre 1986-1987 s-a ajuns la concluzia ca dotarea Regiei Judetene de Drumuri si Poduri este insuficienta, chiar daca aceasta detine cel mai mare parc de asemenea utilaje din judet.
Avand in vedere ca in ultimele 60 de ore cantitatea de zapada cazuta este echivalenta cu zapada cazuta in iarna dintre 1986-1987 s-a ajuns la concluzia ca dotarea Regiei Judetene de Drumuri si Poduri este insuficienta, chiar daca aceasta detine cel mai mare parc de asemenea utilaje din judet.
Deputatul PD-L Laurentiu Mironescu acuza autoritatile locale de lipsa de implicare si "slab management" al situatiei provocata de caderile masive de zapada, cat si viscolul care "au paralizat pentru cateva zile judetul Constanta si, mai ales, orasul Constanta", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei.
In ultimele zile, muncitorii din cadrul societatilor din subordinea primariei Iasi au degajat zapada din Piata Unirii si din imprejurimi, fiind indepartati toti cainii comunitari din zona. Totodata, a fost inlaturata zapada pe strada care leaga Piata Unirii de Biserica Trei Ierarhi.
De profesie sociolog, Lazaroiu s-a mai facut cunoscut prin ideea aparitiei unui nou proiect politic - "Alba ca Zapada" - pe care multi l-au considerat planul B al lui Traian Basescu in cazul in care va dori sa se distanteze de PDL. "'Alba-ca-Zapada' va fi conceptul-cheie al anului 2012.
google-analytics.com