Premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Traian Basescu propunerea de numire a lui Sebastian Lazaroiu in functia de ministru al Muncii, a anuntat Guvernul. Seful statului a semnat decretul de numire, Lazaroiu urmand sa depuna juramantul la Palatul Cotroceni, la ora 18.00
Surse din PDL declarau dimineata agentiei Mediafax ca Emil Boc a mers la Palatul Cotroceni cu propunerea ca Sulfina Barbu sa preia portofoliul Muncii.
De la Cotroceni, premierul s-a intors insa cu o alta propunere, cea a fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu.
Presedintele Traian Basescu a semnat, la 28 aprilie, decretul de eliberare din functia de consilier prezidential a lui Lazaroiu. El preciza, atunci, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale.

Promotor al scaderii pensiilor

Sebastian Lazaroiu declara cu un an inainte, dupa anuntarea masurilor de austeriatate de catre presedintele Romaniei, ca scaderea pensiilor cu 15% nu face decat sa restabileasca un echilibru si evita colapsul sistemului pe termen scurt.
De profesie sociolog, Lazaroiu s-a mai facut cunoscut prin ideea aparitiei unui nou proiect politic - "Alba ca Zapada" - pe care multi l-au considerat planul B al lui Traian Basescu in cazul in care va dori sa se distanteze de PDL. "'Alba-ca-Zapada' va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii il inteleg ca pe o noua formatiune politica, altii ca pe un vechi partid, radical transformat", declara Lazaroiu la finele anului trecut.