Cautare

295 de rezultate pentru "tarife" (5.77 secunde)
"Obtinerea etichetei ecologice este supusa unor taxe si tarife de cinci milioane de lei (cheltuieli pentru procesarea solicitarii de obtinere a etichetarii ecologice), indiferent de numarul de produse care vor beneficia de aceasta eticheta.
Modificarea acestor tarife nu poate fi facuta mai devreme de trei luni de la ultima notificare. Societatile de asigurari vor decide singure daca maresc sau nu primele de asigurare.
El considera insa ca Petrom isi va revizui politica de preturi si va aplica aceleasi tarife ca Romgaz in urmatoarele doua luni.
Ultima modificare tarifara are in vedere cresterea veniturilor proprii si compensarea majorarilor de preturi si tarife practicate de furnizorii de combustibili, energie electrica si alte produse.
Luand ca exemplu Transelectrica, Stolojan a precizat ca "scopul acesteia este sa asigure transportul energei la tarife cat mai mici, dar nu in asa masura incat sa nu acopere costurile si nu sa asigure profit".
Intreprinderile mici si mijlocii romanesti, acceptand aceste tarife, nu pot surmonta aceste diferente pentru a concura cu multinationalele, a mai spus Grapini.
Companiile de asigurari au afisat tarife mai mari pe baza unor speculatii generate de promovarea redusa a noilor prevederi care stipuleaza ca dupa 1 ianuarie 2007 asigurarile RCA si Carte Verde vor fi cumulate, considera vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor din Romania (UNTRR), Ion Lixandru.
Totodata, producatorii contesta stabilirea unor tarife printr-un act administrativ care nu are corespondent in cuprinsul unei legi si sustin ca actul nu mentioneaza criteriile de stabilire a tarifelor si nici destinatia contributiilor incasate.
Aceasta ieftinire a gazelor naturale incepand cu 1 ianuarie 2007 se datoreaza mai multor factori, printre care eliminarea impozitului pentru gazele naturale extrase de pe teritoriul Romaniei, scaderea cu aproximativ 12 USD/1000 mc de gaze a pretului de achizitie a gazelor din import, evolutia favorabila a cursului de schimb leu-dolar si aplicarea noilor tarife de distributie pentru anul 2007.
De asemenea, se vor aplica tarife diferite in functie de categoriile de marfuri transportate pe canale, a adaugat directorul general al CN ACN.
Dupa epuizarea stocului disponibil furnizarea buletinului se poate realiza cu achitarea tarifelor pentru eliberarea de copii, tarife care vor acoperi cheltuielile administrative.
Unele firme percep tarife separate pentru transport, pretul fiind de zece euro pe metrul cub. Serviciile oferite constau in evaluarea operatiunilor, impachetare, incarcare, transport, despachetare, asezarea obiectelor (inclusiv fixarea tablourilor si a oglinzilor) si ridicarea ambalajului.
Ultima scumpire a fost facuta pe 1 decembrie 2006, cand tarifele au crescut cu 7,9%, masura justificata de reprezentantii CFR Calatori prin nevoia cresterii veniturilor proprii si compensarea majorarilor de preturi si tarife practicate de furnizorii de combustibili, energie electrica si alte produse.
Producatorii de lapte, miere sau alte produse animale si agricole vor plati tarife de inregistrare cuprinse intre 10 si 500 de lei in functie de produsele vindute, a declarat vineri presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Marian Avram.
Principalele modificari se refera la inchiderea actualului plan national de numerotatie, procedura de emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie si impunerea unor tarife de utilizare a acestora.
De asemenea, ANSVSA a impus tuturor firmelor, pensiune, supermarket, restaurant sau firma catering, care vand cu amanuntul produse alimentare sa se inregistreze si sa plateasca tarife de pana la 500 de lei, incepand din 18 ianuarie 2007.
Dreptul de a renunta la servicii Mai mult, consumatorii vor avea dreptul sa renunte la serviciu, fara sa plateasca costuri suplimentare, daca nu sunt de acord cu modificarea unilaterala a conditiilor referitoare la prestarea serviciului de catre operatorul economic, cum ar fi grila de programe, tarife sau dobanzi.
Un subiect foarte dezbatut la aceasta intalnire a fost cel legat de asigurarea de raspundere civila auto (RCA), subliniindu-se necesitatea renuntarii la vanzarile stradale, a stabilirii unor tarife care sa acopere riscurile cuprinse si a diminuarii costurilor generate de comisi-oanele acordate brokerilor.
In plus, incepand de anul acesta a fost abrogata ordonanta care stabilea onorariul minim si maxim platit persoanei fizice sau juridice autorizate sa efectueze masuratori cadastrale, astfel ca fiecare persoana poate sa practice propriile tarife.
In plus, ANAF are posibilitatea sa retina, tot potrivit modificarilor aduse Codului de procedura, 75% din tarifele incasate pentru emiterea solutiei fiscale anticipate si a acordului de pret. Cele doua tarife urmeaza sa fie stabilite prin hotarare de guvern.
google-analytics.com