Cautare

4383 de rezultate pentru "legea" (3.01 secunde)
Amanarea alegerilor locale pentru a se desfasura o data cu cele parlamentare presupune modificarea a doua legi, Legea privind alegerile locale si Legea administratiei publice locale, pentru prelungirea mandatelor alesilor locali.
Legea asistentei sociale ar putea primi un vot in Senat lunea viitoare In timpul dezbaterilor pe marginea acestui subiect, senatorii din opozitie au sustinut ca forma actuala a proiectului de lege ar putea fi imbunatatita daca proiectul ar fi retrimis la Comisia de specialitate pentru un raport suplimentar, insa, propunerea formulata in acest sens de senatorul PSD, Dan Sova, a fost respinsa cu 51 de voturi pentru si 56 de voturi impotriva.
Senatul a propus corectarea taxei clawback Legea care instituie o taxa pe medicamentele compensate (asa-zisul clawback) a fost adoptata ieri, 14 noiembrie, de catre Senatul Romaniei, cu amendamente care vizeaza pastrarea accesului pacientilor din Romania la medicamentele compensate.
USL a depus la Curtea Constitutionala contestatia privind legea pentru comasarea alegerilor USL a depus, joi,22 decembrie 2011, la Curtea Constitutionala a Romaniei o contestatie privind legea pentru comasarea alegerilor in anul 2012, a declarat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.
Legea educatiei nationale a permis inclusiv acest lucru. ... Referindu-se la alocarea fondurilor in cercetare, ministrul a subliniat ca aceasta se face, prin Legea nr. ... El a subliniat ca Legea educatiei nationale "da resurse oamenilor si institutiilor de calitate".
Iata ca in legea elaborata la Cotroceni de servii presedintelui, ideea acestuia a prins contur in acest capitol, la articolul 7, punctul a, acolo unde ideea ca statul este responsabil pentru sanatatea publica a fost inlocuit cu sintagma vaga si perfida in acelasi timp, de " societatea este responsabila pentru sanatatea publica " .
Legea lustratiei este aberanta si inutila la 22 de ani dupa Revolutie Legea lustratiei este "discriminatorie, aberanta si total inutila", a declarat fostul presedinte Ion Iliescu, la RFI Romania, dupa votul dat luni, 28 februarie 2012, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.
O varza de lege care nu rezolva nimic, o gogomanie Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca Legea lustratiei nu va afecta aproape pe nimeni, intrucat dreptul de a candida nu poate fi ingradit.
Romania risca o amenda de 40.000 de euro pe zi daca Parlamentul nu aproba Legea "Big Brother", a declarat, astazi, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, informeaza Agerpres.
USL vrea sa simplifice legea privind demiterea presedintelui prin referendum Senatorul PSD Georgica Severin si deputatul PNL Cornel Pieptea au depus in Parlament o modificare la legea referendumului care sa permita mai usor demiterea sefului statului.
Totodata, daca legea este adoptata si de Senat, nici o hotarare a Parlamentului nu mai poate fi analizata la Curtea Constitutionala.
Curtea Constitutionala si ANI au incalcat legea! ... Ne-am uitat si noi in legislatie, atat in Constitutie, cat si in legea de functionare a Curtii Constitutionale, si consideram ca nu intra in atributiile acestei Curti sa decida cine ne reprezinta peste hotare. ... Noi consideram ca legea are niste lacune.
Curtea Constitutionala si ANI au incalcat legea! ... Ne-am uitat si noi in legislatie, atat in Constitutie, cat si in legea de functionare a Curtii Constitutionale, si consideram ca nu intra in atributiile acestei Curti sa decida cine ne reprezinta peste hotare. ... Noi consideram ca legea are niste lacune.
Pentru ca presedintele de la Cotroceni a explicat clarissim legea referendumului, cerintele Curtii Constitutionale si indatoririle Guvernului in consecinta. ... Si toate autoritatile s-au lamurit ce au de facut, in acord cu legea la care face trimitere CCR. Legea referendumului.
In timpul dezbaterilor din plenul Senatului, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca valoarea punctului de pensie ar fi trebuit sa fie de aproximativ 850 lei, insa, ‘‘legea nu s-a respectat‘‘.
Senatorii PDL vor ataca la CCR legea privind modificarile aduse la statutul cadrelor militare Senatorii Partidului Democrat Liberal vor sesiza Curtea Constitutionala privind modificarile aduse statutului cadrelor militare transmis la reexaminare de seful statului, modificari adoptate marti de plenul Camerei superioare a Parlamentului.
Și asta pentru un motiv cat se poate de simplu, izvorat chiar din Legea nr. ... Rezulta, in mod cert, ca legea nu conditioneaza ca primarul sa aiba studii de specialitate, intr-un anumit domeniu, care sa-i permita sa verifice documentele pe care le semneaza... ... Legea nr.
Alocutiunea senatorului Serban Nicolae, liderul grupului parlamentar PSD din Senat, consacrata aniversarii Centenarului Iasi - Capitala Regatului Romaniei 1916-1918 si Oras al Marii Uniri si implinirii a 100 de ani de la adoptarea legilor reformatoare ale statului roman, Legea agrara si Legea electorala, de catre Adunarea Deputatilor si Senat, reunite la Iasi - extras din stenograma sedintei comune festive a Camerei Deputatilor si Senatului din ziua de 26 aprilie 2017 - Distinsa asistenta, doamnelor si domnilor, - Ostasi, voua, fiilor de tarani care ati aparat cu bratul si cu pieptul vostru pamantul unde v-ati nascut, unde ati crescut, va spun eu, regele vostru, ca, pe langa rasplata cea mare a izbanzii care va asigura fiecaruia recunostinta neamului intreg, ati castigat totodata si dreptul de a stapani, intr-o masura mai larga, pamantul pentru care v-ati luptat.
Legea fondului funciar, Legea nr. 18, Legea nr. 169, Legea nr. 1 si Legea nr. 400. El a tinut sa sublinieze ca se schimba principiile de baza.
Mai exact, acestia vor ca autorizatiile de constructie sa se elibereze mai repede si, in plus, functionarii care nu respecta legea sa fie sanctionati.
google-analytics.com