Cautare

966 de rezultate pentru "fapte" (2.87 secunde)
Cei care vor incerca sa prejudicieze statul prin comiterea de fapte de evaziune fiscala risca sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 6 luni pana la 15 ani, in functie de gravitatea infractiunii si de valoarea prejudiciului cauzat asupra bugetului.
In noua lege sint introduse noi fapte care sint definite ca infractiuni si care sint aspru pedepsite. ... Potrivit Legii 241, aceste fapte constituie infractiuni si se sedepsesc cu inchisoare de la 2 la 8 ani, precum si cu interzicerea unor drepturi.
Fostul deputat PSD Ristea Priboi pare intangibil in functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al SIF Oltenia, cu toate ca este cercetat pentru fapte de coruptie de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si ar fi deja urmarit penal tocmai in legatura cu postul pe care il detine.
Legea 32/2000 privind activitatea de asigurare si supraveghere a asigurarilor prevede o serie intreaga de fapte pentru care o companie, un broker sau orice persoana implicata intr-o astfel de activitate poate fi sanctionata, gradual, de la avertisment scris, pana, la o sanctiune penala, fie cu inchisoare, fie in bani.
"In conditiile propuse, deconturile de TVA depuse de contribuabilii mari si mijlocii, care au fapte inscrise in cazierul fiscal, pentru care a fost deschisa procedura insolventei sau pentru care organele de control au transmis organelor de cercetare penala sesizari privind fapte ce pot intruni elementele constitutive ale infractiunii, se incadreaza in categoria deconturilor cu risc fiscal mare, rambursarea solicitata fiind solutionata in urma efectuarii inspectiei fiscale anticipate", se arata in comunicatul ANAF.
„Argumentati punctul dumneavoastra de vedere pornind de la fapte (mai ales ca e posibil adesea ca acestea sa nu fie cunoscute la fel de bine precum le cunoasteti dumneavoastra, cel care va loviti în fiecare zi de ele)“, adauga specialistii ele.ro.Asigurati-va ca e momentul potrivit pentru a va spune parereaÎnainte de a aduce argumente, este bine sa va asigurati ca seful este dispus sa va asculte.
Eu nu am auzit sa fie închis cineva pentru asemenea fapte, iar daca plateste în timpul cercetarii, ia doar o amenda si fapta se înscrie în cazierul judiciar", a sustinut Ursulescu.
Cu toate ca nu au notificat operatorul de plaja, inspectorii DADL au trecut la fapte si au incarcat utilajul din dotarea institutiei cu teancurile de sezlonguri amplasate pe plaja din Mamaia.
Inselaciunea Conform Codului Penal, inselaciunea este definita ca fiind inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust.
Fostul responsabil al Compartimentului Legalitatea Actelor si ex-membru al Corpului de Control al Institutiei Prefectului Gorj, Stefan Burcheci, in prezent suspendat din functie si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, a primit in aceasta luna o sentinta prin care s-a dispus ca functionarul sa isi primeasca leafa si sa stea acasa.
PDL a trecut de la promisiuni la fapte: ... PDL a trecut de la promisiuni la fapte: in judetul Iasi vor fi reabilitate si modernizate peste 200 km de drumuri judetene si de interes local prin programul PNDI.
- ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie; - ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;
- ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie; - ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;
(Continuare) Pentru om, asadar, intrarea in existenta este ca o plonjare intr-un ocean de potentiale risipiri, de teribile rataciri, de vanturari (atractul plecarii din fiinta neamului), de imprejurari pierzatoare (xi), din care se poate sustrage facand bine, savarsind fapte bune, prin munca si statornicie, iar la toate acestea vegheaza Dumnezeu (existenta este ograda lui Dumnezeu, este gradina divina.
"Deputatii si senatorii pot fi urmariti si trimisi in judecata pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului"...
Neinceperea urmaririi penale pentru prezumtive fapte de coruptie este motivata gresit si sumar prin aceea ca procedura initiala de atribuire (din 19.01.2009) a fost anulata, iar pentru procedura ulterioara (din 02.10.2009) a fost depusa doar o singura oferta de catre SC Star Storage SRL, raportat la care actiunea de audit financiar derulata in anul 2010 de Curtea de Conturi a Romaniei asupra contului de executie si bilantului contabil incheiate de ANI pentru anul 2009 nu a relevat abateri de la legislatia incidenta in materia achizitiilor publice.
De aceea, pentru a putea purta crucea multor incercari si a simti ajutorul lui Christos Cel Rastignit si Inviat este necesar sa ne intarim in credinta, sa sporim rugaciunea si sa savarsim fapte de ajutorare a semenilor nostri, sa fim si noi pentru altii un Simon de la Cirene, care a ajutat pe Iisus sa poarte Crucea Sa pe drumul Golgotei (cf.
cele doua fapte pentru care a fost judecat afaceristul sunt concurente, ambele fiind facute inainte ca Becali sa fi fost condamnat pentru vreuna dintre ele.
Insa patriotismul nu echivaleaza cu declaratii patriotice, cu vorbele goale, ci presupune fapte, daruire, iubire si recunostinta pentru tot ce este romanesc.
Din pacate insa a fost pastrat doar principiul, clamat cu toate ocaziile si mentionat inclusiv in Constitutie, in timp ce punerea lui in aplicare a fost un permanent izvor de de fapte cu iz penal.
google-analytics.com