Cautare

455 de rezultate pentru "dobrogea" (2.76 secunde)
Se implinesc 135 de ani de cand Dobrogea a revenit la tara mama, dupa semnarea Tratatului de la Berlin. Pe 14 noiembrie 1878, Carol I citea doua documente fundamentale prin care se arata ca "Dobrogea face parte din Romania".
Jimmy Stanescu, Codrin Mihai Cardu, Vasile Grigore, Cornel Ursu-Dobrogea, Lapadat Florin Valeriu, Mihaela Melehat, Dumitru Nicolae, Bogdan Georgescu si Noni Stefanescu. ... Cornel Ursu-Dobrogea: "Pacat ca lucrarile, peste 50 la numar, nu au putut ramane la Teatrul Ginta Latina din Chisinau macar doua saptamani!" Cornel Ursu-Dobrogea, artist vizual:
Cornel-Ursu Dobrogea: ... Ma bucur ca ma numa, si de data aceasta, printre expozanti", ne-a spus Cornel Ursu-Dobrogea.
Administratia Nationala de Meteorologie A EMIS pentru orele urmatoare o avertizare COD GALBEN de precitiatii in principal pentru judetele din sudul tarii, sudul Moldovei, Muntenia si Dobrogea, a anuntat, la Guvern, conducerea ANM.
Va ploua in jumatatea de est a tarii, iar in Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.
In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 3 grade Celsius in Dobrogea, respectiv de pana la 2 grade Celsius, in Banat.
In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la doua grade Celsius in Dobrogea, respectiv de pana la 1 grad Celsius, in Banat si Moldova.
Miercuri se va incalzi usor, va continua sa ninga in jumatatea de sud-est a tarii si va fi viscol in Dobrogea, in sudul si centrul Moldovei, in Muntenia, dar si in Carpatii de Curbura.
Atunci, lui Andrei i-au cazut sortii sa mearga in Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, cu tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunare si Scitia (in prezent Dobrogea) si pana in Crimeea.
Dropia a revenit in Romania De cativa ani, tot mai multe persoane povestesc ca au vazut pasari foarte mari pe campurile din sudul Baraganului, zona Calarasi si in Dobrogea.
Temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 40-50 km/h, iar in estul, centrul, sudul Munteniei, in Dobrogea si in sudul Moldovei rafalele vor atinge in general 55-75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii sub 100 m.
Anghelache) Iorgus, cel mai interesant transfer in Dobrogea Alesii locali din Dobrogea nu au scapat nici ei de sindromul migratiei politice.
In cursul zilei de ieri, la sediul Directiei de Ape Dobrogea Litoral a avut loc o sedinta pe tema delimitarii costiere, intalnire la care au participat atat reprezentantii DADL, mai multi primari din judetul Constanta, cat si secretarul de stat Lucia Ana Varga, respectiv prefectul judetului Constanta, Danut Culetu.
Dupa ce in urma cu o saptamina intrunirea zonala a PC s-a derulat la Brasov, simbata, la Galati, organizatiile partidului din Moldova si Dobrogea s-au adunat pentru a pune la punct strategia formatiunii in urmatoarea perioada Peste 200 de reprezentanti ai filialelor din Moldova si Dobrogea apartinind Partidului Conservator (PC) au participat, simbata, la Galati, la o intrunire zonala condusa de presedintele acestei formatiuni politice, Dan Voiculescu.
Intr-un final, Directia Apelor Dobrogea – ... Simtind, probabil, ca sfarsitul carierei ii este aproape, Ionel Manafu, directorul Directiei Apelor Dobrogea
Pretul painii la Constanta se mentine in limite rezonabile, dupa ce principalul producator industrial, Dobrogea SA, a majorat pretul cu 4,3%, ca urmare a cresterii tarifelor la utilitati.
O prima fotografie a portului cu ambarcatiuni cu vele Odata cu proclamarea Independentei de stat, la 9 mai 1877, interesul autoritatilor vremii pentru aceasta zona creste, mai ales ca la discutiile din timpul Congresului de pace din anul 1878 se dorea ca impreuna cu Dobrogea de Nord la regatul roman sa fie alipita si o regiune din jurul orasului Silistra.
de la Baia Mare, pana in Dobrogea. Crisocolul este din Dobrogea, selenitul este din Buzau, calcedonia este din Maramures. Pasiunea o am dintotdeauna, dar am inceput sa particip la targuri din 2015, ne-a spus Ionut Ciocan.
Repetatele gafe ale Directiei Apelor Romane Dobrogea Litoral, dar mai ales atitudinea ostila a directorului DADL, Ionel Manafu, care da senzatia ca saboteaza litoralul si sezonul estival cu buna stiinta, au atras, in sfarsit, si nemultumirea celor care l-au promovat.
Dobrogea In Dobrogea, temperatura aerului va fi in scadere in primele doua zile, apoi valorile diurne vor creste usor si treptat.
google-analytics.com