Cautare

132 de rezultate pentru "ariesul 1907 turda" (2.97 secunde)
De asemenea, in anii 1907-1908, in conditiile crizei de carbune pe care o traversa Imperiul austroungar, statul finanteaza noi lucrari de explorare si deschidere, construieste centrala electrica de la Petrosani, preparatia Petrosani-Nord, fabrica de caramida si cuptoarele de var.
Din Glyndwr Michael el a devenit William Martin, ofiter de Marina, nascut in 1907. I s-a acordat gradul de Maior, ceea ce insemna ca ar fi putut fi insarcinat cu livrarea unor documente secrete, insa nu atat de important incat sa fie cunoscut de nemti.
In ziua de vineri 15 iunie 1935, in jurul orelor 16.00-17.00, Petrache Lupu (1907-1994), cioban de 28 de ani, la doi kilometri de satul Maglavit, a vazut dintr-odata, intr-un nor alb, plutind la doua palme deasupra pamantului, un Mos cu barba alba.
Cea mai importanta realizare in acest stil este Palatul "Vulturul Negru" (1907-1909), cu pasajul acoperit cu sticla ce face legatura dintre trei strazi.
SIGNAL s-a dezvoltat in 1907 din dorinta mestesugarilor din Dortmund de a se ajuta intre ei. Urmand exemplul omologilor lor din Hamburg, ei au creat un fond pentru ajutorarea bolnavilor.
CFR 1907 Cluj-Napoca - Steaua Bucuresti 1-1 (0-1) Au marcat: Roberto de Zerbi (90), respectiv Iasmin Latovlevici (44 - penalty).
Dupa moartea lui Cezanne, el picteaza in scurt timp, in 1907, tabloul "Domnisoarele din Avignon", care este in acelasi timp un omagiu fata de pictura "Les grandes baigneuses" a predecesorului sau.
Cubismul este un curent artistic inaugurat in Franta, in jurul anului 1907, avandu-i ca promotori pe pictorii Pablo Picasso si Georges Braque.
Nils Holgersson underbara resa genom Sverige (Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia) (1907). Pentru deosebitele ei merite, SELMA LAGERLOF a primit titlul de Doctor Honoris Causa si a devenit membru al Academiei Suedeze.
In timpul domniei sale a fost promulgata prima Constitutie, statul roman si-a obtinut independenta, a fost creat Regatul Romaniei, dar au existat si momente mai putin placute, precum Rascoala taraneasca din anul 1907.
Lenin, 1907, Petru Groza), toate concepute in maniera realismului socialist. In conditiile de relativa liberalizare culturala din anii 1960, un caz aparte l-a constituit dezbaterea din 1965 privind realizarea statuii lui Mihai Eminescu, care avea insa ca miza renuntarea la realismul socialist in favoarea abordarilor moderne.
Din Glyndwr Michael el a devenit William Martin, ofiter de Marina, nascut in 1907. I s-a acordat gradul de Maior, ceea ce insemna ca ar fi putut fi insarcinat cu livrarea unor documente secrete, insa nu atat de important incat sa fie cunoscut de nemti.
1907 este anul de nastere a sutienului. De atunci, el a reusit fie sa turteasca, fie sa bombeze sanii in functie de tendinte.
1947) 1907: (stil vechi) Mircea Eliade, scriitor, filosof si istoric roman al religiilor (d. 1986) 1913: Geza Vida, sculptor roman de origine maghiara (d.
In 1907, Steiner a fost numit Secretar General al Sectiei Germane a Societatii Teosofice. El a introdus in teosofie ideile ocultismului crestin rozicrucian.
Patru ani mai tarziu, in 1907, angajatele din industria textila au organizat, la New York, manifestatii de protest, impotriva conditiilor grele de munca, sindicatele cerand reducerea zilei de lucru la 10 ore si salarii mai mari.
Apoi, in anul 1907, ideea lui Franklin a fost preluata de catre William Willett, un constructor britanic care a propus sa se adauge 20 de minute in fiecare duminica din aprilie si sa se scada aceste minute in duminicile lunii septembrie.
Pop a fost ales in colegiul uninominal 8, zona Turda, pe listele PNL, cu 2.299 voturi. Si iata cum PDL reduce numarul de parlamentari fara sa mai dezbata in Parlament propunerea legislativa a lui Ponta si Antonescu de reducere a numarului de parlamentari la 312.
Potrivit acestuia, pentru functia de prefect erau vizati mai multi lideri ai PD Cluj, printre care deputatul Daniel Buda, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj, Mircea Morosan, primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Florin Stamatian, si, ultimul pe lista, consilierul local Alin Tise.
In mai 1919, regele Ferdinand si regina Maria au intreprins un lung turneu in Transilvania, oprindu-se la Brasov, Fagaras, Sibiu, Blaj, Alba Iulia, Brad, Tebea, Campeni, Turda, Cluj, Bistrita, Careii Mari, Baia Mare, Oradea.
google-analytics.com