Cautare

603 de rezultate pentru "agricol" (2.63 secunde)
Romania are inca deficiente in sectorul agricol legate in special la identificarea parcelelor de teren, iar Comisia Europeana (CE) va analiza masurile care trebuie luate pe baza auditului aflat in derulare, fara a activa clauzele de salvgardare, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.
Ministerul Agriculturii a acordat sprijinul financiar sub forma bonurilor valorice pentru infiintarea culturilor de toamna pentru 1,5 milioane de hectare de teren agricol, ceea ce reprezinta peste jumatate din suprafata estimata pentru toamna, a declarat Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).
Conform Legii privind creditul agricol pentru productie (in vigoare la data aprobarii produsului - Legea nr. ... Persoanele juridice constituite sub forma de IMM, asociatiile familiale, asociatiile agricole cu personalitate juridica au la dispozitie creditul Pro Agricol.
Ministerul Agriculturii a lansat licitatia pentru selectarea bancilor care vor gestiona fonduri UE de peste 5,8 miliarde euro, estimate pentru sectorul agricol in perioada 2008-2011.
Sectorul agricol romanesc a scazut, in 2007, cu aproape 17% fata de anul precedent, agricultura contribuind cu 6,6% la formarea Produsului Intern Brut (PIB), a anuntat presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu.
Un an agricol foarte bun ar putea contribui cu 1-2 puncte procentuale la cresterea economica in 2008, care ar putea fi peste 7%, nivel peste estimarile bancii centrale, a declarat marti consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, la un seminar despre fonduri structurale.
Varful asigurarilor a fost atins in anul agricol 2008 - 2009. ... Potrivit Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Dolj, s-ar putea sa fie cel mai secetos an agricol din ultimii 13 ani.
Acesta a afirmat, luni, ca momentul crizei in agricultura nu a venit inca, el va fi pe la sfarsitul lui septembrie, perioada cand va fi reluat ciclul agricol. ... Sa ne asteptam la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie, cand va trebui reluat ciclul agricol", a precizat Niculae.
Autoritatile incearca sa gaseasca solutii alternative pentru salvarea sectorului agricol, care sa prevada inclusiv stimulente financiare.
Dupa ce APIA ii emite acordul prealabil, producatorul agricol va depune la aceasta institutie o cerere trimestriala pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferentei de acciza.
Potrivit premierului, Ministerul Agriculturii va avea anul viitor un buget de 3,3 miliarde de euro, incluzand sumele acordate de la bugetul de stat, fondurile UE si cofinantarile, peste totalul alocatiilor acordate in acest an sectorului agricol.
'Valeriu Tabara va participa la evenimentul "Am 18 ani, deci deschid o afacere" ' Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara (foto), participa joi, 10 Februarie 2011, ora 11:00, la evenimentul organizat de Asociatia Europeana pentru Opozitie Economica, care va avea loc la Liceul Agricol Nucet, judetul Dambovita.
Dincolo de comicul situatiei, raman problemele grave din sectorul agricol, pe care urmasul domnului Valeriu Tabara nu este capabil sa le solutioneze.
Aceste observatii se refera in primul rand la investitiile necesare in inovarea sistemului agricol si accentuarea atentiei asupra sistemului bio, care tinde sa devina un adevarat mod de viata.
Senatorul Octavian Liviu Bumbu a sustinut o declaratie politica intitulata "Potentialul agricol nu e suficient pentru performanta", pe care o puteti citi in continuare.
Stearsa a fost dragostea de pamant agricol a romanilor. ... De ce nu pune bazele unui fond de investitii national alimentat de la buget sau din subscriptie publica pentru a achizitiona teren agricol?
Asadar, potentialul agricol este unul considerabil. ... nr 897/2012, s-a aprobat acordarea ajutorului de minimis pentru compensarea fenomenului de seceta manifestata in anul agricol 2011-2012.
In ciuda potentialului agricol, populatia rurala nu are un trai decent.
Totodata, ministrului-senator i se mai imputa si ca in 2000 a fost beneficiarul restitutirii a 50 hectare teren agricol si zece hectare de padure, precum si a unui conac la Ruginoasa.
Potentialul economic al judetului Gorj ar fi altul daca am utiliza tot ceea ce detinem din punct de vedere agricol.
google-analytics.com