Cautare

6060 de rezultate pentru "note titularizare 2010 limba romana" (2.71 secunde)
Dusa a adaugat ca UDMR, "care sustine cu ardoare acest proiect de lege", nu se gandeste ca elevii de etnie maghiara aveau posibilitatea sa invete limba romana la trei materii. "Acum vor invata la o singura materie, la limba romana.
Cristiana Bigan, directorul executiv al OJPC, ne-a comunicat ca deficiente de la prevederile OG 21/1992 privind informarea consumatorilor s-au con- statat la comercializare ferodouri, pivoti si placute de frana - import Ungaria, care nu aveau informarea in limba romana, curele de transmisie si rulmenti import care nu aveau traducerea elementelor de identificare si caracterizare;
Cum a ajuns limba romana la... ... Pentru ei, omul a invatat limba romana... ... Brazilianul cu pricina si-a postat pe blogul personal poeziile poetilor romani, atat in limba romana, cat si in portugheza.
Victoria lor este insa una partiala, pentru ca, raportat la perioada ianuarie-martie 2010, cotidianul detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu a fost campion si la pierderi in vanzari.Scaderea a fost drastica, de 63,7% de la peste 9,3 milioane de exemplare comercializate in perioada ianuarie-martie 2010 la putin peste 3,4 milioane de exemplare in aceeasi perioada a anului curent, conform BRAT.
Recalcularea pensiilor militare poate continua" Executivul a anuntat vineri ca va continua recalcularea pensiilor militare, argumentand ca "procesul de recalculare a pensiilor isi are temeiul in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, motiv pentru care suspendarea efectelor HG nr.
Atat economia mondiala cat si economia Romaniei vor inregistra o crestere in prima parte a lui 2010, pentru ca in ultima jumatate a anului economia sa-si reia scaderea, se arata in raportul "Outlook 2010: ... Analistii Saxo Bank considera ca 2010 va fi un an de reflatie (n.r.
Mai mult de jumatate (63%) dintre romani se pregatesc pentru o eventuala reducere a veniturilor in 2010, iar 45% nu si-au planificat bugetul si nici nu intentioneaza, pentru ca nu stiu ce ar putea sa aduca anul 2010, releva un studiu realizat de Aviva.
In luna similara din 2010 se incasasera la bugetul consolidat 139,85 milioane de lei, dar pe atunci existase si al treisprezecelea salariu pentru bugetari si sediile secundare ale altor firme din afara judetului plateau la Dolj (in medie, 7,6 milioane de lei), si plateau aici si cei 27 de contribuabili mijlocii trecuti acum la "mari contribuabili"
Romanii care lucreaza in diverse tari ale Uniunii Europene pot beneficia de Serviciul de orientare pentru cetateni (SOC), prin care pot beneficia gratuit de consultanta juridica in limba romana.
"Sper ca in cursul zilei de vineri birourile electorale judetene sa decida indepartarea afiselor UDMR si sa le inlocuiasca cu afise scrise numai in limba romana. Ne aflam in Romania, iar limba oficiala este limba romana.
maghiara, limba oficiala in Tinutul Secuiesc si liber luni, la Parlament de ziua nationala a Ungariei. ... Prin hotararea adoptata, ei vor ca orice cetatean din acea zona sa aiba dreptul sa foloseasca limba maghiara liber si in aceleasi conditii cu limba oficiala a statului.
Doresc sa salut exceptionala decizie a Curtii Constitutionale din Republica Moldova, prin care limba romana a devenit, incepand cu data de 5 octombrie 2013, limba oficiala a acetei bucati din trupul natiunii romane.
Este vorba despre manualele la disciplinele "Matematica si exploarea mediului" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba romana", clasa a II-a, "Comunicare in limba moderna - Limba engleza" pentru clasele I si a II-a, "Comunicare in limba materna maghiara", clasa I si "Comunicare in limba romana pentru minoritati", clasa I.
La 18/31 octombrie, prin Proclamatia catre natiunea romana, se aducea la cunostinta opiniei publice constituirea Consiliului National Roman Central ca unicul for de conducere al romanilor transilvaneni, precum si principiile sale de actiune.
Astfel, se sustine ca, spre deosebire de demersul initiat in anul 2010, in cazul de fata Ministerul Administratiei si Internelor se afla in situatia de a lua masuri de incetare a raporturilor de munca sau de serviciu ale politistilor, cadrelor militare, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, functionarilor publici si personalului contractual, in vederea respectarii prevederilor Legii bugetului de stat pe anul 2011, in ceea ce priveste incadrarea in limita alocata cheltuielilor de personal.
Nivelul de trai este unul peste media populatiei spaniole, cele trei regiuni se bucura de puteri administrative si politice sporite, iar limba basca este una recunoscuta oficial.
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca formatiunea pe care o conduce a depus o initiativa legislativa prin care persoanele care nu cunosc sau care refuza sa invete limba romana isi vor pierde cetatenia. Initiativa legislativa depusa ieri de parlamentarii conservatori modifica Legea 21/1991 privind cetatenia romana.
Acordand scutiri de serviciu militar si dari, acoperind cheltuielile de calatorie, asigurand autonomie, biserica romaneasca, magistrati romani, scoala de limba populara, tiparire de carti in limba romana si chiar pecete cu capul de zimbru, Ecaterina a II-a atragand deja romani din principate si Transilvania reuseste la 1783 sa aseze chiar dincolo de Bug 2.000 de familii cu 15 biserici romanesti (27).
limba si literatura romana : ... "Limba Franceza - BAC - 2007" (641 de exemplare); "Limba si literatura romana. ... "Limba si literatura romana, pentru gimnaziu - Testare nationala 2007" (29 de exemplare);
In colaborare cu Sprint Music, Carmen aduce in fata fanilor sai o piesa in limba romana, cu un refren usor de retinut, compusa de Phelippe si DJ Rynno.
google-analytics.com