Cautare

798 de rezultate pentru "guvernarea pudmindependenti" (2.83 secunde)
El mentioneaza totodata ca PSD nu a pierdut guvernarea la urne, ci in Parlament, partidul neputand mentine de partea sa majoritatea parlamentara pentru ca potentialii sai aliati, UDMR si PUR, au migrat liber catre “gruparea politica ce a desemnat prin vointa prezidentiala candidatul la functia de prim-ministru“.
"trebuie sa se investeasca in infrastructura si sa se sprijine agricultura. S-a pornit cu stangul in guvernarea asta". (I. Z. )
Pentru noi, prioritatea noastra este guvernarea Romaniei cat mai bine", a declarat Emil Boc la finalul intrevederii cu Traian Basescu.
In opinia PRM, cel mai important partid romanesc de dreapta a fost condamnat la anonimat de “guvernarea catastrofala din perioada 1997-2000, inabilitatea liderilor actuali, strategia de aliante sinucigasa si oportunismul fostilor aliati politici“.
Motiunea simpla pe administatie "Guvernarea PDL-PSD= reinstaurarea administratiei autoritare a FSN", depusa de PNL si UDMR, va fi dezbatuta luni de plenul Senatului, la ora 18.30, dupa asumarea raspunderii de catre Guvern pe Codul civil si pe Codul penal.
Si nu vreau sa par ca dau vina pe guvernarea din ultimii patru ani de zile. Si pe vremea noastra, si inainte de vremea noastra.
O decizie privind guvernarea va fi luata astazi de catre pesedisti in cadrul Comitetului Executiv, convocat in judetul Arges la Calinesti.
Si, pana la un punct, guvernarea a functionat satisfacator. Numai ca agenda guvernarii nu s-a potrivit cu agenda sefului statului, care a decis sa-i puna capat brutal.
“Va trebui sa devenim mai activi ca partid de opozitie, sa sanctionam diletantismul Cabinetului actual, lipsa de profesionalism a Guvernului si sa aratam riscurile pe care guvernarea actuala le introduce pentru calendarul integrarii“, a afirmat Nastase.
Vasile Blaga a declarat, in acea perioada, ca cea mai buna solutie ar fi o impacare intre liberali si democrati, pentru ca un Executiv al Aliantei va trece cu o larga majoritate de Parlament, guvernarea de pana la acel moment fiind de succes.
Primul lucru pe care acesta il va face va fi a-si "securiza" guvernarea, prin atragerea de noi parlamentari in grupul "independentilor".
- PSD a dovedit practic, prin politicile sale economice din timpul celor doar 8 ani de guvernare (1992- 1996 si 2000-2004), o orientare pro-capitalista fara echivoc (a se da exemple de legi si reglementari adoptate in aceste perioade, in sensul citat) - In perioada guvernarilor PSD s-au pus bazele capitalismului romanesc, ilustrat stralucit mai ales de lideri de prima linie ai PDL si PNL, care au avut si au un rol inclusiv in guvernarea tarii, precum si "militanti" faimosi ai societatii civile, beneficiari ai politicilor de adoptate de guvernarile PSD:
Acum trebuie sa lamurim mai bine concluziile pe care le avem de tras dintr-o perioada importanta si dinainte de 2004, si de dupa 2004 si sa venim cu elemente de reafirmare a programului nostru ideologic, un proiect alternativa la guvernarea actuala, care sunt problemele mari cu care se confrunta societatea romaneasca, categoriile mari de oameni care sunt in suferinta, cu locuri de munca, cu nivelul salariilor, cu slabirea protectiei sociale, cu problema pensionarilor, copiii, tineretul, perspectivele lor de viata, deci probleme majore ale oamenilor care se confrunta cu greutati.
Am aratat ca, spre deosebire de actuala guvernare, care incearca sa schimbe trecutul, noi am incercat in guvernarea noastra sa schimbam viitorul si vom proceda la fel si acum, cand trebuie sa gandim in termeni constructivi felul in care un partid innoit la congres poate sa schimbe si sa imbunatateasca randamentul economiei romanesti si sa aline cat mai multe dintre suferintele romanilor.
Ei trebuie sa inteleaga ca guvernarea si politica unei tari serioase trebuie sa se faca respectand principiile fundamentale ale democratiei si cutumele politice, adica regulile jocului politic.
Pe de alta parte, senatorul PDL a apreciat ca principala eroare pe care guvernarea PDL trebuie sa si-o asume este "lentoarea unor masuri de reforma care trebuiau aplicate din prima zi in care s-a venit la guvernare".
Acalmia electoratului bucurestean - considerat de catre sociologi drept cel mai complex si mai informat din tara - ar trebui sa traga un serios semnal de alarma pentru actuala putere, mai ales pentru adeptii anticipatelor, deoarece arata ca resentimentele pentru PSD nu au supravietuit prea mult sub guvernarea adversarilor din Alianta.
Cand e o perioada normala, cineva poate sa duca si guvernarea, si la partid. Efortul de la guvern face sa nu mai fie timp pentru partid.
Cu toate ca actul normativ a fost elaborat de guvernarea social- democrata, tocmai senatorii fostei Puteri au fost cei care acum au contestat vehement prevederile legii.
In schimb, posibilitatea ca UDMR sa paraseasca guvernarea ar fi un alt nivel de speculatie, putand fi invocate in sprijinul acestei teze diverse motive pentru care Uniunea ar parasi coalitia de guvernamant si chiar afirmatii ale unor lideri UDMR referitoare la iesirea de la putere in cazul in care nu se adopta anumite acte normative.
google-analytics.com