Cautare

18 de rezultate pentru "alfabetul" (3.52 secunde)
In conditiile in care grecii foloseau alfabetul grec, iar sarbii si bulgarii alfabetul chirilic, oare in ce masura isi puteau fructifica aromanii scoliti la scolile romanesti din Balcani cunostintele dobandite in statele respective?
Este ca atunci cand, pentru a citi o carte buna, trebuie sa cunosti alfabetul. ... Este ca atunci cand, pentru a citi o carte buna, trebuie sa cunosti alfabetul.
Arabizarea Turciei â€" proces prin care se inselege revenirea Turciei la identitatea culturala arabo-musulmana (chiar daca alfabetul latin va coexista cu scrierea araba) si reasumarea rolului geopolitic de integrator si ordonator al spatiului arabo-musulman â€" va impune revizuirea relatiei cu SUA, punand totodata intr-un alt context raporturile cu Rusia, Israelul si Iranul.
Din 1933 se introduce alfabetul latin. Apar publicatii cum ar fi: Plugarul rosu, Moldova Socialista, Comsomolistul Moldovei, Moldova literara, Octombrie, Scanteia leninista.
A terminat Liceul Sfantul Sava, a intrat la facultate (Litere), a renuntat, a intrat din nou si cu greu a si absolvit (specializarea sarbo-croata â€" a fost, probabil, singurul absolvent al acestei specializari care n-a stiut nici macar alfabetul chirilic.
De asemenea, a incurajat egalitatea femeilor cu barbatii, a interzis traditionalul fes otoman si a inlocuit alfabetul arab cu cel latin.
Concurenta in domeniul bancar, de care vom avea parte incepind cu 2007, a dus la demararea in orasul de la Dunare a unui proiect care are drept scop "scolirea" personalului care are de-a face cu acest mediu.
Cine, cum, cand, ce, de ce si pentru ce - s-a cam uitat alfabetul presei. Si la urma urmelor, la ce bun ancheta, la ce bun investigatia de presa ori parlamentara, daca avem totul de-a gata, servit de servicii?
Nu lectura l-a invatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au impins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere." (Catalin Tolontan) Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor si producator.
La Congresul International al Romilor din 1990, de la Varsovia, alfabetul standard al limbii romanes s-a alaturat si el simbolurilor identitatii etniei, ca o incununare a vointei romilor de a-si construi o patrie a spiritului, care sa le fie recunoscuta ca natiune de catre toate celelalte natiuni ale lumii.
Deprinzand alfabetul, sa nu te bata intr-o zi gandul ca esti lup in a-ntaia primara, si sa nu te apuci sa scrii din punctul lui de vedere o alta versiune a fetitei cu scufita rosie?
Acestea sunt cele 22 de puncte ale Proclamatiei de la Islaz, scrise cu alfabetul latin: 1. Independinta administrativa si legislativa a popolului roman, pe temeiul tractatelor lui Mircea si Vlad V, si neamestec al nici unei puteri din afara in cele din intru ale sale.
Expoziția cuprinde icoane vechi pictate pe lemn, psaltiri, ceasloave tiparite cu alfabetul chirilic, obiecte de cult, precum si un vechi vesmant preoțesc.
- Gradinita am inceput-o in uniforma comunista, dar alfabetul l-am invatat in germana. Si am absolvit Colegiul National Samuel von Brukenthal cu mintile deschise si blugii evazati.
Alfabetul specific acestui gen artistic il provoaca pe Victor Grigore sa fie inedit in fiecare lucrare, nu numai datorita faptului ca modelele sunt diferite, dar si grație capacitatii sale de a se reinventa in cadrul stilului sau.
Alfabetul evolutiv al vietii - de Albert Ignatenko, Cosmoeniopsihologia - de Albert Ignatenko si Tehnologiile psiho-informationale - de Albert Ignatenko", ne-a spus Valentin Vladila.
Eram obligata sa le predau limba moldoveneasca in alfabetul chirilic. Asa ca dupa-amiaza, cand nu mai era nimeni pe langa clasa, incuiam usa, bagam hartie in gaura cheii si predam in romana, cu grafie latina.
O surpriza totala, deoarece la vremea cand se fabrica acest inel, alfabetul de la Tartaria se presupune ca era deja disparut.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
google-analytics.com