Joi, 20 decembrie, de la ora 19.30, in Magazinul Diverta din Baneasa Shopping City din Bucuresti, Tudor Chirila va oferi autografe si va vorbi fanilor sai despre Exercitii de echilibru, primul sau volum aparut recent la Editura Polirom.
Exercitii de echilibru, cu o prefata de Catalin Tolontan, se afla pe locul al doilea in topul celor mai bine vindute carti Polirom la recent incheiata editie a Tirgului de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012).
Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volumul Exercitii de echilibru!
Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui rinduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc.
Volumul cuprinde cele mai valoroase texte publicate de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal. Fragmente de proza, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie si file de jurnal - toate adunate in cele 385 de pagini ale cartii.
Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.
"Din Grecia in Delta Dunarii si de la fetele copiilor din nisip pina la elogiul amar al risului ca 'pedeapsa capitala a romanilor', Tudor alege sa participe la viata prin a fi normal in raport cu oamenii din jur. Textele lui se astern firesc in carte, ca o revansa amicala a literei scrise in fata lumii digitale. Inainte de a fi blogger, inainte de a fi cintaret, inainte de a fi actor, Tudor Chirila a fost un copil care adormea cu paginile cartii inghesuite in coltul pernei. Nu lectura l-a invatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au impins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere." (Catalin Tolontan)
Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor si producator. A jucat in 13 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, iar in 2004 a cistigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douasprezecea noapte de William Shakespeare. Printre productiile de film in care a jucat se numara Legaturi bolnavicioase, in regia lui Tudor Giurgiu si Nordrand, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert. In 1996 a fondat si a devenit solistul formatiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formatiei Vama.
Dincolo de cariera artistica, Tudor Chirila a initiat si a sustinut diverse campanii sociale si proiecte culturale, iar din 2007 a inceput sa scrie constant pe propriul blog - tudorchirila.blogspot.com