Libertatea informeaza : Gazonul de pe Arena Nationala, protejat cu prelata si instalatie de incalzire

Prelata care acopera terenul si instalatia de incalzire, care functioneaza la parametri normali, mentin in conditii optime starea gazonului Arenei Nationale, astfel ca la ora meciului Steaua - Twente Enschede din Liga Europa suprafata de joc va fi una buna, se arata intr-un comunicat al ALPAB.

"Instalatia de incalzire functioneza la parametri normali, realizand o temperatura de 16 grade Celsius la nivelul solului si 14 grade Celsius la firul ierbii, pastrand sub prelata intinsa deasurpa terenului de joc o umiditate de 22-26%. Datorita prelatei cu care este acoperit gazonul s-au mentinut temperatura si umiditatea, astfel incat acesta sa poata avea propriul microclimat. Acest lucru mentine in conditii optime starea gazonului, ceea ce ne asigura un teren de joc bun, fara a fi necesara inlocuirea unor portiuni de gazon de pe suprafata acestuia. Prelata care protejeaza gazonul va fi ridicata numai atunci cand o vor permite conditiile meteo", se mentioneaza in comunicatul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, citat de Mediafax.
Potrivit sursei citate, pana la ora meciului, programat in 16 februarie, gazonul va fi intretinut prin caldura, deszapezire, fertilizare si drenaj. Operatiunea de deszapezire a inceput, marti, si ar putea dura doua zile, fiind efectuata de 100 de detinuti de la Penitenciarul Jilava, retribuiti cu 4,134 de lei/ora, fiecare.
Meciul Steaua - Twente Enschede, contand pentru mansa tur a 16-imilor Ligii Europa, va avea loc in 16 februarie, de la ora 22.05.