Jackpoturile la sloturi reprezinta premii foarte mari pe care le poti primi intr-o singura runda sau intr-o singura secventa. Jackpoturile progresive sunt recompense a caror valoare este in continua crestere.


 


Sloturile care au astfel de premii sunt foarte atractive pentru jucatori. Au potentialul de a oferi câstiguri colosale, desi ai nevoie de putin noroc pentru ele. Hai sa-ti povestim mai multe despre sloturile cu jackpot progresiv in acest articol!


 


Apoi, poti incerca si tu sloturi de acest fel la cazinourile cu licenta de functionare in România. Este simplu sa te joci. Trebuie doar sa te inregistrezi, sa depui si sa revendici un bonus de bun venit. Dupa acesti pasi, ai liber la distractie.


Cum functioneaza?


 


Aproape toata lumea stie ce este acela un jackpot. Este un premiu foarte mare oferit la un joc de noroc. Aspectul „progresiv” tine de valoarea premiului pe care il ofera. Aceasta creste odata cu fiecare pariu plasat de jucatori.


 


Astfel, la sloturile cu jackpot progresiv, un mic procent din fiecare miza contribuie la pot-ul premiului. Spre deosebire de jackpoturile cu valori fixe, premiile progresive cresc pâna când cineva la obtine.


 


Apoi, jackpotul este resetat la valoarea sa de baza. Fiecare astfel de jackpot are o anumita valoare de unde pleaca. Asadar, nu exista jackpoturi care sa inceapa de la 0.


Tipuri de jackpot progresiv


 


In industria gamblingului online, exista mai multe tipuri de jackpoturi progresive la sloturi. Diferentele se fac in modul in care fiecare jackpot creste. Din acest punct de vedere, sunt 3 categorii principale:


 



  • Jackpoturi progresive de sine statatoare: jackpoturile cresc atunci când sunt plasate doar pe acel slot. Acesta este un tip de jackpot mai vechi, folosit mai putin in ziua de astazi, la sloturile online.

  • Jackpoturi progresive locale sau ale cazinoului: jackpoturile cresc cu pariurile plasate la un singur cazinou sau la un grup de cazinouri partenere. Acesta este un mod mai nou si mai avantajos pentru jucatori, pentru ca astfel de jackpoturi pot avea valori mai mari. Totodata, pentru ca la ele contribuie mai multi jucatori, jackpoturile de tipul acesta se acorda mai rapid.

  • Jackpoturi la scara larga: astfel de jackpoturi se regasesc la aceleasi sloturi si in cazinourile care nu au legatura intre ele. De exemplu, furnizorul Amusnet/EGT are aceleasi jackpoturi, indiferent de cazinoul la care le joci aparatele. Acestea ofera cele mai mari jackpoturi, pentru ca la ele contribuie cei mai multi jucatori.


 


Modul de acordare difera si el, in functie de slot. La sloturile Amusnet despre care am amintit mai sus, exista un mini-joc numit Jackpot Cards. Furnizorul are 4 jackpoturi progresive si ca sa primesti unul dintre ele, in secventa jackpotului trebuie sa alegi carti pâna când trei sunt din aceeasi suita. Vei primi premiu aferent suitei, care poate fi trefla, inima neagra, inima rosie si romb.


Cele mai cunoscute sloturi cu jackpot progresiv


 


Pe piata cazinourilor din România, vei gasi multe sloturi cu jackpot progresiv. De asemenea, este bine sa te orientezi si dupa furnizori. Deja am amintit de Amusnet, dar si alti producatori, precum Playtech, Microgaming, NetEnt si Novomatic au jackpoturi. Iata câteva sugestii:


 



  • Hall of Gods si Mega Fortune de la NetEnt: sunt doua sloturi tematice de cea mai buna calitate. Mega Fortune a acordat un premiu colosal de 17,86 de milioane de euro.

  • Jocurile Age of the Gods de la Playtech. Nu numai ca sunt o sumedenie de jocuri mitologice spectaculoase, dar si ofera câstiguri foarte bune cu jackpoturile progresive. Sloturile au 4 jackpoturi diferite, iar valoarea totala poate depasi 20 de milioane de euro.

  • Sloturile Amusnet: toate sloturile Amusnet, precum celebrele Shining Crown si 20 Super Hot, au functia Jackpot Cards. Cele mai mari jackpoturi pot depasi 300.000 de euro.


Strategii


 


La jocurile de noroc cu jackpoturi, cel mai mare risc este sa nu-ti controlezi bugetul asa cum trebuie. Ca sa nu intâmpini probleme, tine cont de urmatoarele:


 



  • Sloturile cu jackpoturi pot avea RTP mic si volatilitate mare. Pentru ca fiecare pariu contribuie la jackpoturile progresive, RTP-ul poate fi mai mic. De asemenea, pentru ca are aceste premii, volatilitatea poate fi ridicata, pentru ca platesc mai rar. Astfel de jocuri sunt de evitat. E foarte important ca atunci când deschizi un joc, sa vezi ce RTP si ce volatilitate are. Este de preferat sa aiba un RTP de minim 96%.

  • Trebuie sa-ti administrezi bugetul in mod rational. De aceea, daca totusi alegi sa joci un joc cu RTP sub 96% si volatilitate mare, nu paria sume foarte mari. Mentine o strategie prin care iti limitezi pariurile.

  • Joaca de distractie. Sansele ca un jackpot sa fie al tau sunt foarte mici. Mirajul câstigurilor mari nu trebuie sa-ti rapeasca din placerea de a juca. Asadar, nu deschide un joc doar pentru jackpot. Acesta poate fi un criteriu, dar nu dintre cele mai importante.


Concluzii


 


Sloturile cu jackpot progresiv pot fi distractive, mai ales daca asigura plati bune si in timpul jocului. Noi ti-am recomandat câteva aparate care platesc bine si fara sa-ti acorde jackpoturi. Oricum, aceasta este o functie interesanta care sigur iti va condimenta experienta de joc la aceste sloturi!