Agerpres informeaza: Fekete-Szabo: UDMR a fost de acord cu asumarea raspunderii Executivului pe Codul muncii.
Uniunea Democrata Maghiara din Romania este de acord cu asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul muncii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Fekete-Szabo Andras Levente.
‘Noi, astazi, in coalitie, am fost de acord cu asumarea raspunderii Guvernului‘, a precizat senatorul UDMR.
De altfel, tema asumarii raspunderii pe proiectul Codului muncii va fi reluata si marti dimineata cand premierul Emil Boc se va intalni cu grupurile parlamentare reunite ale UDMR.
Coalitia de guvernare a propus asumarea raspunderii Executivului pe Codul muncii, contractele colective de munca urmand a fi reglementate prin lege speciala, insa o decizie finala va fi luata dupa consultarile cu grupurile parlamentare ale formatiunilor care sustin Guvernul, a anuntat, luni, premierul Emil Boc.
Potrivit sefului Executivului, dialogul pe marginea Codului muncii va fi mentinut in perioada urmatoare cu toti partenerii sociali, dar si cu grupurile parlamentare care sustin Cabinetul.
Astfel, in cursul zilei de luni, premierul are o intrevedere cu grupul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara reprezentate in Parlament, urmand ca marti seful Executivului sa aiba discutii cu parlamentarii UDMR si PDL.