Deputatul PSD Adrian Severin a declarat ca ministrul Mo-nica Macovei dezinformeaza "cu tupeu" societatea romaneasca, afirmand ca infiintarea Agentiei de Integritate Morala este o cerinta a Uniunii Europene, cand, de fapt, nu este asa.
"Ma intreb de ce doamna Monica Macovei dezinformeaza cu un asemenea tupeu si cu o asemenea insistenta societatea romaneasca, incercand in acelasi timp sa promoveze un proiect de lege (privind infiintarea Agentiei de Integritate Morala - n.r.) in legatura cu care zdrobitoarea majoritate a clasei politice si a societatii civile este de acord ca nu respecta standardele si valorile europene", a aratat deputatul social-democrat.
Adrian Severin a explicat ca infiintarea Agentiei de Integritate Morala nu reprezinta o cerere a UE, ci o propunere a Guvernului roman, facuta pentru a combate coruptia.
El a aratat ca ministrul Macovei a intervenit in cadrul dezbaterii parlamentare de la Senat asupra proiectului de lege propus de Guvernul Nastase privind infiintarea Agentiei de Integritate Morala si a blocat aceasta dezbatere parlamentara. (A.M.)