Primaria Craiova va reface, in perioada 8 - 12 noiembrie, rezerva de alimente care provin din stocurile de interventie comunitare, urmand ca acestea sa fie livrate catre beneficiari.
Distribuirea alimentelor de la UE a fost sistata pe 25 octombrie, din cauza epuizarii acestora. In aceasta transa, pe langa faina, malai, paste fainoase si biscuiti, va fi adus si zaharul. De cand a inceput impartirea acestor alimente, in luna septembrie, beneficiarii nu au primit zaharul. Laptele praf nu va ajunge nici de aceasta data in depozitele primariei. "Pentru Dolj, implicit Craiova, faina vine din Valcea, malaiul, pastele fainoase si biscuitii, de la Baneasa si zaharul, de la Alba Iulia. Lapte praf nu am primit pana acum. Azi (ieri - n.r.), am transmis catre Directia de Asistenta si Protectie Sociala programarea cu livrarea produselor alimentare. In sarcina lor cade activitatea de depozitare si distribuire a alimentelor catre persoanele defavorizate", a declarat reprezentantul Consiliului Judetean Dolj, Adrian Plugaru.
In Craiova, 19.340 de persoane asteapta sa primeasca alimente de la UE, majoritatea fiind someri.
"Dupa ce produsele alimentare vor ajunge in depozitele Regiei Autonome de Transport Craiova - Sectia 2 Depou Tramvaie din bulevardul Dacia nr. 3 - 5, vom aduce la cunostinta beneficiarilor data si programul la care se va relua distribuirea, precum si categoriile de destinatari", a spus purtatorul de cuvant al Primariei Craiova, Carmen Licu.
Numai somerii aflati in plata si cu carnetul vizat pentru luna in curs vor lua aceste ajutoare alimentare. Initial, multi dintre craiovenii care au ramas fara un loc de munca si primesc indemnizatie de somaj au fost trecuti pe listele cu beneficiari, dar intre timp li s-a incheiat perioada de somaj si prin urmare sunt scosi de pe liste. Nemultumiti, multi dintre ei au solicitat un raspuns din partea autoritatilor locale, care au lasat rezolvarea situatiei la latitudinea consiliului judetean. "Am avut o intalnire cu reprezentantii APIA, cu cei de la AJOFM si am ajuns la concluzia ca vor primi aceste alimente numai somerii aflati in plata la data ridicarii alimentelor, asa cum spun si prevederile legale. Adica, persoanele care se prezinta pentru ridicarea alimentelor in noiembrie trebuie sa primeasca in aceasta luna indemnizatie de somaj si sa aiba carnetul vizat la zi", a precizat reprezentantul CJ Dolj, Adrian Plugaru.