Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anuntat, marti, ca demisioneaza din functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat, in urma deciziei grupului UDMR de a nu sustine forma "avere nejustificata" in legea ANI, prevazuta de Ordonanta Guvernului.
Eckstein a facut acest anunt dupa ce Comisia pentru drepturile omului si cea juridica, reunite in sedinta comuna, au respins - cu 4 voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 5 abtineri - forma Ordonantei ANI care prevedea ca legea privind functionarea Agentiei Nationale de Integritate se aplica averilor nejustificate. Senatorul UDMR Peter Eckestein Kovacs a precizat, dupa vot, ca nu si-a exprimat niciun punct de vedere, dar s-a declarat "mirat" de faptul ca Gyorgy Frunda s-a abtinut de la vot. "Imi prezint demisia din functia de presedinte al Comisiei juridice, doarece nu am sustinerea grupului UDMR", a anuntat Eckstein. "Am avut nenumarate discutii in organizatia pe care o reprezint si am fost de parere ca UDMR-ul nu sustine intr-un mod suficient reforma justitiei. Am ramas in minoritate. "Cred ca nu am increderea grupului parlamentar din care fac parte in problemele de reforma a justitiei. Cred ca este corect sa nu mai fiu presedintele acestei comisii, iar grupul UDMR va hotari daca raman membru al acestei comisii sau primesc o alta insarcinare", a spus Eckstein.
Intrebat daca va demisiona si din UDMR, senatorul a raspuns: "Nu cred ca este un motiv. Fac politica UDMR de foarte multi ani, dar nu pot sa girez un punct de vedere cu care sunt in profund dezacord".