Marcela Sighinas, vicepresedintele Consiliului Judetului (CJ), s-a aratat indignata de faptul ca presedintele CJ, Eugen Durbaca, si-a propus infiintarea unei noi comisii in cadrul institutiei pe care o conduce tocmai acum, cand mai sunt cateva luni pana la finalul acestui mandat. Totodata Sighinas este de parere ca regulamentul de functionare al Consiliului Judetului nu poate fi schimbat peste noapte, iar din cinci comisii, cat are in prezent CJ, sa se faca brusc sase, mai ales ca cele deja existente acopera intreg spectrul de activitati in conformitate cu Legea nr. 215, republicata.

"Se cauta introducerea a inca unei comisii, deci o sa fie in total sase comisii, ceea ce, din punctul meu de vedere, este incorect, cu atat mai mult cu cat legea stipuleaza ca in ultima perioada de mandat, de sase luni, nici presedintele Consiliului Judetului, si nici vicepresedintii nu mai pot fi schimbati, decat sa nu mai respecte legea si abia atunci sa fie schimbati. Va fi un amedament pe care eu il voi propune astazi (n.r. - ieri) si sper ca presedintele Consiliului, initiatorul acestui proiect, sa-l accepte", a spus liberala Marcela Sighinas.

Pe langa acestea, vicepresedintele CJ crede ca se doreste atat de mult infiintarea unei noi comisii din pricina dorintei arzatoare a cuiva de a deveni presedinte de comisie. Mai mult, aceasta vine cu propunerea ca la trei luni sa se schimbe presedintii de comisii, ca fiecare sa fie presedinte la randul sau, sa se simta toata lumea bine ca e presedinte, chiar daca acesta nu castiga nimic in plus fata de un consilier judetean.