Blogul lui Adrian Nastase: INS joaca alba-neagra cu CNP-ul
Cred ca nu (mai) surprinde pe nimeni: in Romania se petrec lucruri halucinante, desprinse parca din romanele lui Kafka. Nu stiu daca ati aflat, dar INS a facut-o lata din nou. Dupa ce declararea CNP-ului la Referendum a fost obligatorie, apoi, la presiunea PSD, a devenit facultativa, acum a devenit din nou obligatorie. Nu radeti! Este de plans.
Nici nu stiu care abuz e mai mare, acela de a solicita in mod excesiv si nenecesar pentru demersul statistic date cu caracter personal sau acela de a schimba legea de pe o zi pe alta? Cred ca nici nu are importanta. Prin maniera oscilanta, subiectiva si sovaitoare in care a actionat, INS sau mai bine spus conducerea Institutului se descalifica fara drept de apel.
Intrebarea in acest moment este: Cine raspunde? In conditiile in care o parte a populatiei a comunicat recenzorului CNP-ul, iar o parte nu a facut acest lucru, ce relavanta mai are acest item? Cand astazi legea se aplica, iar maine nu se mai aplica, la ce ne mai trebuie lege? Cand facem o baza nationala cu CNP-uri la mai putin de un an pana la alegeri, de ce mai facem alegeri, ca sa simulam competitia, ca sa-i legitimam pe cei care fraudeaza votul? Iata unde poate duce aceasta alba-neagra cu legea, cu statul de drept si cu democratia!
In tot acest haos ce aduce, cu sine tot mai mult o stare anomica, atat la INS, cat si la Guvern este liniste. Nimeni nu isi da demisia, nimeni nu ofera nicio explicatie. Democratia arata bine in vitrina!