Emil Constantinescu (foto) considera ca alegerile anticipate inainte de integrarea RomA¢niei in UE ar fi o greseala grava, istorica, pentru ca ar crea haos in tara prin instabilitatea politica, si s-a declarat in favoarea mentinerii actualului Guvern, cu restructurarile si remanierile necesare.

Fostul presedinte, Emil Constantinescu, a declarat sA¢mbata ca organizarea de alegeri anticipate inainte de integrarea in UE ar fi a€žo greseala gravaa€œ, deoarece sansele RomA¢niei sunt legate de mentinerea actualei guvernari. Emil Constantinescu a spus, la lansarea proiectului sau a€žGeneratia europeana XXIa€œ la Universitatea a€žAŸtefan cel Marea€œ din Suceava, ca ideea alegerilor anticipate este o ultima incercare disperata a oligarhiei securito-comuniste pentru a-si prelungi dominatia. El a explicat ca organizarea de alegeri anticipate inainte de 1 ianuarie 2007 ar fi nu doar o greseala grava, ci si a€žo greseala istoricaa€œ, pentru ca aceasta ar impinge tara in haos in conditiile in care nu ar fi nimic in loc de oferit.
Emil Constantinescu a subliniat ca a€žsansele RomA¢niei sunt legate de mentinerea actualei guvernaria€œ si a mai spus ca, din experienta RomA¢niei si a altor state europene, guvernele de coalitie au un esec mediatic pentru ca guverneaza pe a€žcontradictii si certuri la vederea€œ. El a afirmat ca avantajul acestor guverne este acela ca a€žproduc reforme si coruptie mult mai micaa€œ. Fostul sef al statului a conchis ca opteaza a€žpentru mentinerea actualului Guvern, cu restructurarile si cu remanierile necesarea€œ, dar exclude ideea de anticipate inainte de aderare. A§n ce priveste decizia conservatorilor de a parasi arcul guvernamental, Constantinescu a adaugat ca PC se va scinda, daca va decide iesirea de la guvernare, iar o parte din cei aflati in zona parlamentara si executiva vor sustine in continuare Guvernul.
a€žA§n RomA¢nia, mafia e linistitaa€œ
Constantinescu a mai spus ca RomA¢nia are a€žo singura mafiea€œ, care este a€žlinistitaa€œ, condusa de ofiteri ai fostei Securitati si nomenclaturisti, in timp ce Bulgaria are o forma de mafie a€žviolentaa€œ, deoarece exista a€ždoua grupari mafiote importante care se concureazaa€œ.
Fostul presedinte a afirmat ca este increzator ca in RomA¢nia se va ajunge la o situatie de normalitate, aratA¢nd ca legile si institutiile schimba, pA¢na la urma, fondul. El a subliniat ca in toate marile afaceri de coruptie sau a actiunilor de genul mineriadelor a€žapar aceleasi persoanea€œ.a€œEste cazul sa se ajunga la vA¢rfa€œ, a precizat Constantinescu, adaugA¢nd ca se poate reteza a€žvA¢rful acestei mafii linistite a oligarhiei securisto-comunistea€œ daca a€ždosarele vor merge simul-tana€œ.
Fostul sef al statului a mai adaugat ca a€žin Bul-garia executiile se fac in strada, iar in RomA¢nia executiile se fac prin presaa€œ. El a explicat ca a€žexistenta mai multor grupuri puternice de presa este un prim pas pentru a se afla adevarula€œ. a€žPe termen lung, nu mai putem asista la o oligarhie de monolita€œ, a explicat Emil Constantinescu. El a conchis ca a€žadevarul iese la ivealaa€œ din ciocnirile de interese.