Cristian Diaconescu a decis sa candideze pentru functia de presedinte al PSD, in urma discutiilor purtate cu liderii mai multor organizatii PSD din tara. El are mari sanse sa castige alegerile si sa devina astfel inlocuitorul lui Geoana la sefia PSD.
In urma cu putin timp, Cristian Diaconescu afirma ca ar putea sa isi asume candidatura la presedintia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci daca analiza interna va releva necesitatea unei schimbari pentru modernizarea acestei formatiuni politice.
"Eu, ca politician sunt gata sa mi asum candidatura, dar o astfel de asumare presupune ca numai candidatura pentru presedintia partidului este importanta in acest partid. Presupune o analiza din care sa rezulte necesitatea unei schimbari in ceea ce priveste formula de conducere din care fac si eu parte. Daca actuala formula de conducere trebuie schimbata pentru un scop anume si nu pentru a face loc altora este in regula. Altfel intram in jocul de oligarhie" a afirmat Diaconescu.