Constantin Gheorghe publica pe blog articolul "O lupta care nu merita dusa", pe care il puteti citi in continuare.
Sincer, nu-l inteleg pe Adrian Severin. Nu e un tampit, ajuns in politica pentru ca a avut bani si si-a cumparat un fotoliu de deputat sau de senator, asa, sa-si faca un capriciu. Si-a construit o cariera, a fost de doua ori ministru, si nu tocmai prost. I s-a legat tinicheaua aia cretina cu H2O de coada, dar atat pot face catavencii, atat fac. Cred ca a fost sincer la stanga. Si a luptat pentru ideile lui.
Doar ca acum poarta o lupta pe care n-o poate castiga, mai mult, il anuleaza total ca om politic. Lupta asta nu merita dusa. Desi el crede altceva. Sa admitem ca a fost vanat de unii. Ipoteza nu este tocmai fantastica, omul nostru avand un talent special de a se pune rau cu toti, din prea multa ambitie. Si cred ca ii poate da lectii de aroganta si lui Nastase. Stiu eu vreo doi din PSE si din grupul socialist din PE care se bucura ca scapa de el.
Dar singur si-a varat capul in lat, baietii nu fac decat sa profite. Daca pleca IMEDIAT ce a izbucnit scandalul, avea toate sansele sa revina. De murit de foame nici vorba. La cate stie de pe culoarele politicii de la Bruxelles, putea fi linistit un consultant din umbra. Sau putea face acelasi lucru la Bucuresti, pentru cei care vor bani europeni. Intre timp se lamurea ce si cum si cu inregistrarea. Si eu am serioase dubii in legatura cu cronologia si semnificatia faptelor.
Dar un om cu mintea la purtator stie ce pagube poate face o campanie de presa, mai ales cand se porneste impotriva politicienilor. Stie si faptul ca mogulii din presa, indiferent de etnie, culoare, rasa, convingeri politice, religie si inclinatii sexuale, amestecati pana peste cap in declansarea si agravarea crizei economice actuale, vor sa abata atentia de la vina lor, aratand cu destu‘ spre politicieni. Si nu intra intr-o lupta pe care n-o poate castiga cu niciun chip. O retragere strategica este de preferat luptei pana la ultimul cartus.
Adrian Severin nu mai exista, ca om politic. Si-a facut-o cu mana lui. Cu un ultim gest de luciditate, ar putea lua decizia sa nu faca rau altora. Romaniei si partidului care l-a trimis acolo, in primul rand. Pentru asta iti trebuie un dram de altruism. Dar Adrian Severin este si un mare egoist, nu doar un mare prost, in cazul de fata...