Saptamana trecuta, la ultima sedinta a consiliului local municipal, s-a aprobat infiintarea Sport Club Municipal, pentru a putea revigora jocurile sportive (volei, handbal, baschet), pe vremuri acestea fiind unele dintre emblemele orasului Craiova. Acest lucru reprezinta, probabil, colacul de salvare pentru jocurile sportive de la Universitatea Craiova, deoarece altfel trebuia desfiintate de la 1 ianuarie 2007 una sau doua echipe din cele trei existente, din lipsa fondurilor pentru desfasurarea activitatii in anul viitor.
Unica sansa de supravietuire a acestor echipe este de a se face, in prima faza, un protocol de colaborare cu nou-infiintatul club municipal, urmand ca, ulterior, in functie de bugetele avute la dispozitie, sa se hotarasca si ce se va face in continuare. Cu un buget cat de cat normal, nu de supravietuire ca acum, se poate face performanta si se poate reveni in prim-planul sportului romanesc.
In acel moment va aparea si modelul pentru copii, astfel incat acestia vor fi atrasi catre sport, iar baza de selectie se va mari, putand sa apara si pe plan local jucatori de valoare. Trebuie avuta grija de acesti copii, sa se investeasca si in cresterea lor, deoarece altfel va trebui sa aducem jucatori de prin alte parti, cu cheltuieli enorme.
Colaborarea cu echipele Universitatii va duce si la folosirea brandului "Universitatea Craiova" de catre noile echipe, brand cunoscut in intreaga tara. Trebuie tinut cont ca echipele Universitatii au reprezentat tot timpul in primul rand orasul Craiova si apoi institutia sau un anumit sponsor. Implicarea directa a consiliului local in activitatea sportiva prin acest Sport Club Municipal da o recunoastere oficiala a importantei sportului in imaginea si viata Craiovei.
P.S. In Japonia a inceput Campionatul Mondial de volei feminin. Majoritatea jocurilor sunt transmise la TV. Sunt niste meciuri exceptionale, spectacolul fiind garantat.