E foarte clar că şi la nivel central mariajul dintre umanişti şi Alianţă e unul cu năbădăi, însă ce se întamplă la Galaţi e mult peste mesajele zvarlite prin gura lui Boc ori prin gura prezentatorilor de ştiri de la Antena 1.
Ce nu au reuşit Iliescu şi Voiculescu înfăptuiesc acum la Galaţi Nica şi Durbacă. Pesedistul Eugen Chebac a fost scos azi iarăşi din slinosul joben al politicii şi proţăpit în funcţia de vicepreşedinte al CJ. Magicianul nu putea fi nimeni altul decat Durbacă, preşedintele Consiliului, cel care pană nu de mult spunea că n-ar trăda Alianţa nici în ruptul capului. Sau poate şi-a rupt capul şi acum şi-a îngăduit să o facă şi pe asta. Modalitatea în care Chebac a ajuns pentru a doua oară în doar două luni vicepreşedinte al Consiliului Judeţului exprimă clar subţirimea clasei politice gălăţene. După plecarea şefilor locali ai Alianţei D.A. la Bucureşti, politica gălăţeană a rămas fără lideri, fără oamenii care să impună în vreun fel sau altul mersul trenurilor politice şi oranduirea lor la peroane. Aşa că liderului PC Galaţi nu i-a mai rămas decat să ciocănească roţile garniturii după bunul plac. Durbacă e mai liber ca niciodată şi e în stare să-şi îndeplinească toate visele, să-şi arate toţi muşchii...
E greu de priceput de ce cineva s-ar alia cu Durbacă (aviz pesediştilor), indiferent care e natura legăturilor. Asta pentru că mai devreme sau mai tarziu omul o să vrea altceva, sau mai mult, iar dacă visele nu i se îndeplinesc va face orice. Vaietele foştilor aliaţi, care s-au fript în trecut cu aceeaşi ciorbă, nu se justifică. Ştiau foarte clar pe cine îşi pun în carcă şi ar fi trebuit să fie extrem de precauţi. Nu au făcut-o, drept urmare nu au decat să trăiască bine cu sentimentul că sunt la putere, în vreme ce preşedintele CJ va face exact cum îl duce capul.