De luni de zile, odata cu venirea noii puteri, nu contenesc dezvaluiri despre megafaceri facute de firmele PSD-istilor si apropiatilor lor cu bani de la bugetul de stat, din cei colectati de la noi toti, prin taxe si impozite. Este greu de crezut ca despre multimea de bani scursi de la stat pentru lucrari publice de calitate sau utilitate indoielnica, dati fara temei legal, prin diverse forme, nu au stiut nimic fostul presedinte Iliescu sau fostul prim-ministru Nastase si chestiunile acestea le-au facut subordonatii lor. Mai e mult pina cind justitia se va pronunta, in ceea ce Basescu spune ca a fost un jaf sistematic al tarii, si pina cind inchisorile vor incepe sa inghita acolitii fostilor guvernanti. Insa, in fata evidentelor, denumirea de partid corupt tinde sa devina emblematica pentru PSD si membrii sai deopotriva cu toate ca doar putini dintre ei au avut de-a face sau au fost in cirdasie cu cei care au tras prada.
Acum nici un an, Nastase isi mediatiza pe toate caile succesele evidente obtinute in mandatul sau: eliminarea vizelor, intrarea in NATO, scaderea inflatiei, demararea programului ANL. Toate insa palesc in fata noianului de acuzatii de coruptie, la toate nivelele, scoase de Alianta intr-un ritm care nu poate decit sa ne inspaiminte: daca banii publici au fost paraduiti in asemenea hal,pe lucrari date la prieteni, inseamna ca doar firimituri, cum ar fi salile de sport sau lapte si corn pentru elevi, au ajuns si la noi, poporul de la care au fost luati.
Astazi in schimb ne conduc aliatii care pretind ca sint cinstiti si chiar ii dau in vileag pe social-democrati despre cele facute in guvernarea lor. In schimb, in afara de justitiarism - bun, fara indoiala - nu au dovedit ca mai pot face si altceva. Tratarea cu dispret si totala nepricepere a crizei inundatiilor din Banat, gafele de politica externa, scumpiri fara precedent, lipsa de fermitate si consecventa in modificarea Codului Muncii, bilbiiala in numirea noilor sefi, vinzarea pe nimic a distribuitorilor regionali de utilitati, colapsul sistemului sanitar sint doar citeva din realizarile actualei puteri la jumatate de an dupa ce au cistigat alegerile. Asa ca, indiferent ce spun ei, impresia generala pe care o lasa este a unor amatori care se joaca de-a guvernarea si cu vietile noastre. Pe linga toate, chiar daca se lauda cu incasari bugetare record, nu se vede nimic de pe urma aliatilor: cladiri, autostrazi, orice, nici macar firimituri, lasind in urma suspiciunea ca banii nostri sint cheltuiti la fel cum au facut-o si PSD-istii sau jefuiti chiar mai salbatec.
Alternativa la cei care conduc tara este prin urmare intre corupti dar iscusiti si cinstiti dar nepriceputi. Dumneavoastra ce ati alege?