Romania apare pentru prima data printre primele cinci tinte preferate ale investitorilor straini care au ales ca piata estul Europei, se arata intr-un studiu realizat de Asociatia Investitorilor Straini in Piata Imobiliara (AFIRE), preluat de The Money Channel.
Potrivit celui de-al 15-lea anuar emis de AFIRE, Romania se afla pentru prima data in primele cinci tinte ale investitorilor din piata imobiliara care prefera tarile est-europene.
Topul este deschis din nou de Cehia, urmata in continuare de Polonia si de Ungaria. Respondentii studiului care au ca tinta piata imobiliara din Europa de Est au declarat ca au alocat deja pentru investitii 340 de milioane de dolari in aceasta regiune si spera ca profitul lor sa creasca in 2007 cu sase procente fata de 2006.
Studiul refleca preferintele in investitii ale membrilor asociatiei, care detin 601 miliarde de dolari pe piata globala, din care 184 de miliarde de dolari in SUA. AFIRE a fost fondata in 1988 si are aproape 200 de membri, ce reprezinta 17 tari. (D.E.)