Impuscarea unui animal salbatic care te poate agresa nu mai constituie o infractiune, a hotarat Executivul, care a si emis o ordonanta in acest sens.
Masura este valabila pentru cei care dau nas in nas cu animalele salbatice in afara habitatului lor natural.
De asemenea, lupii si ursii care frecventeaza locurile special amenajate pentru adapostirea animalelor domestice, punand in pericol siguranta acestora si/sau a personalului de deservire, pot fi vanati pe tot timpul anului.
Potrivit AgriNews, reglementarea aprobata de catre Guvern mai contine si lista animalelor care pot fi vanate in sezonul 2006-2007. Astfel, pot fi vanate 300 de exemplare de urs, 500 de exemplare de lup, 120 de ras si 500 de pisica salbatica.
Actiunea de aprobare a recoltarii speciilor rare se face intrucat acestea sunt protejate si cotele anuale sunt aprobate de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA).
Perioada in care este permisa vanatoarea la lup, ras si pisica salbatica este 15 septembrie 2006 - 31 martie 2007. In cazul ursilor, perioada este cuprinsa intre 15 septembrie si 31 decembrie si 15 martie - 14 mai 2007. (S.N.)