Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, incheierea si semnarea contractelor de privatizare a societatilor Electrica Moldova si Electrica Oltenia cu firma germana E.ON. Energie A.G., respectiv cu compania ceha CEZ A.S.
Contractele de privatizare vor fi semnate in termen de zece zile de la intrarea in vigoare a hotararii de Guvern, precizeaza surse ale Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Conform procedurii, dupa aprobarea de catre Guvern, urmeaza semnarea contractelor de privatizare. Intre data semnarii contractelor de privatizare si data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, la cele doua unitati Electrica va fi instituita procedura de administrare interimara, precizeaza sursele MEC.
Grupurile CEZ si E.ON au depus, la inceputul lui noiembrie, oferte finale pentru preluarea celor doua filiale ale Electrica, iar la inceputul lui decembrie, MEC a anuntat ca firma CEZ a intrat in negocieri finale pentru privatizarea societatii Electrica Oltenia, in timp ce E.ON urma sa poarte discutii cu autoritatile romane pentru trecerea in proprietate privata a Electrica Moldova. Reamintim ca primele doua filiale Electrica au fost preluate la inceputul lui iunie de catre Grupul italian Enel pentru suma de 112 milioane de euro.