Un nou proiect din cadrul programului Phare - Servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor a fost lansat ieri de Ministerul Integrarii Europene (MIE). Programul, care dispune de un buget de 3,8 milioane de euro, vizeaza imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) in perspectiva aderarii la UE prin acces la servicii de consultanta.
çn cadrul acestui proiect vor fi infiintate birouri de asistenta in fiecare regiune de dezvoltare, unde IMM-urile vor putea beneficia de astfel de servicii. Potrivit MIE, pana la finalul proiectului, in noiembrie 2006, peste 800 de IMM-uri si peste 1.600 de manageri vor beneficia de o gama larga de servicii de afaceri, asistenta pentru accesarea programelor de dezvoltare finantate de UE, promovarea exporturilor prin identificarea de parteneri adecvati si asistenta de marketing.
Acest proiect, ultimul in cadrul programului Phare de preaderare, va veni in sprijinul firmelor mici si mijlocii care se confrunta cu multe probleme legate de competitivitate, accesul la pietele externe si la surse de finantare.