Cautare

32 de rezultate pentru "tonitza" (2.70 secunde)
Dar pentru a afla mai multe lucruri inedite despre Noaptea Magica de Sanziene va invit sa urmariti acest episod al emisiunii Adevaruri Tulburatoare in care, alaturi de istoricul si regizorul Leonardo Tonitza, vorbim despre aceasta traditie fascinanta.
A frecventat cursurile Scolii de Belle Arte, pe care nu le-a absolvit, la fel si cursurile Academiilor Libere din Bucuresti, unde a fost elevul pictorilor Arthur Verona, Gheorghe Petrascu si Nicolae Tonitza.
Tonitza Bucuresti, Ciprian Buzuloi, Cristian Olteanu, Carmen Sirbu, Corneliu Ratcu, Victor Grigore, Silviu-Ioan Soare, Alexandru Sibiceanu, Brandusa Mates-Stanciu, Jorge Mafu, Doru Dragusin, Irina Sava - presedintele filialei.
Diploma de excelenta, Concursul International de arta N.N.Tonitza, Barlad (1996); Premiul Galeriei de Arta AvAnpost Oopt (1993). Mihail Gavril imbina pictura de sevalet cu arta monumentala.
Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ioan Andreescu, Ion Tuculescu sau Adrian Ghenie, fac din Licitatia de Iarna cel mai important eveniment al anului dedicat artei romanesti.
Licitatia va cuprinde si alte lucrari de referinta semnate de marii maestrii, precum Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Gheorge Petrascu sau Theodor Pallady.
Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Ștefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta Nicolae Tonitza si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu.
Grigorescu, Iser, Tonitza, Sava Hentia, Darascu, Andreescu, Octav Bancila, Luchian, Satmary, Pallady, Petrascu, Piliuta, Sirato, Stefan Dumitrescu, Ressu, Ghiata, Baba.
Prima Expeditie 100% Romaneasca - Annapurna 2014, formata din Zsolt Torok (liderul expeditiei, alpinist recunoscut pe plan international), Cristian Tzecu (alpinist, fotograf, cameraman, editor film), George Porancia (alipinist, meteorolog si membru Salvamont Bran) si Catalin Neacsu (alpinist), vor fi prezenti marti, 18 martie 2014, la Hotelul Continental, sala Tonitza.
Friedrich Bomches - portretist de renume international, Zina Blanuta - artista sensibila, eleva a lui Tonitza, Iacob Brujan - peisagist realist, Dinu Vasiu - acuarelist echilibrat, cronicar de arta, Eftimie Modalca - unul dintre cei mai reprezentativi pictori brasoveni, Stefan Mironescu - trubadurul plastic al Scheiului”, Liviu Cihodaru - artistul Brasovului vechi si nou, Veronica Bodea Tatulea - grafician cu limbaj artistic metaforic si expresiv, Aurelia Stoie Marginean - acuarelista prin excelenta, Angela Tomaselli Holban - artista moderna cu o viziune plastica remarcabila, Marcela Radulescu - grafician cu analiza introspectiva, Alexandru Iacubovici - promotor al esoterismului in arta, alaturi de Zoica Gavrilescu, Mihail Petrescu, Vasile Diviza, Albert Sandor, Horia Mircea Asciu, Balint Istvan, Csutak Levente, Simona Cadar, Gabriela Marica, Elena Oana Agapie, Dorina Padinean, Elisabeta Cosmeleata, Lucia Tanislau, Monica Andriesei, Ovidiu Marian, Valentina Gavrilescu, Valeria Petriu Radovan, Cristache Gheorghiu, Maria Badea Taflan, Dumitru Taflan, Luiza Goga, Gabriella Ungureanu Mateyka, Margareta Spanu si Teofil Ristache.
Atunci a castigat primul ei premiu - locul intai la Concursul International Nicolae Tonitza - organizat in Barlad. La doar 6 ani, a avut prima sa expozitie, la Primaria din Braila.
- Sunt absolvent de Unarte cu ani in urma, sunt membru titular al Uniunii Artistilor Filiala de Arta Plastica Religioasa incepand cu anul 1998 si in conducerea Filialei din 2014 de cand am revenit la Bucuresti si acum sunt la Liceul Nicolae Tonitza, la sectia de Arta Monumentala - Arta Murala.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Mai multi locuitori ai localitatii Baneasa au reclamat, in cursul zilei de ieri, ca deputatul Metin Cerchez s-a aflat in zona, producand, impreuna cu mai multi prieteni, un scandal de proportii.
Deputatii UDMR au solicitat ieri Biroului Permanent al Camerei ca in suma forfetara aflata la dispozitia parlamentarilor sa fie incluse si cheltuielile necesare alcatuirii paginilor de web personalizate.
Candidatii la Presedintie din partea principalelor doua formatiuni politice, PSD+ PUR si Alianta PNL-PD, Adrian Nastase si Traian Basescu, sunt acuzati de lasitate pentru ca refuza sa se confrunte, in vazul tarii, cu contracandidatul lor de la PRM, Corneliu Vadim Tudor.
In urma cu doua seri, candidatul Aliantei D.A. la functia suprema in stat, Traian Basescu, a fost prezent in Constanta pentru a-si sustine colegii care vor deveni, in numar mai mic sau mai mare, parlamentari.
l Adrian Nastase a ridiculizat ieri Alianta D.A., careia i-a spus Alianta P.A.
Ieri, la Prefectura Judetului Constanta, a avut loc o sedinta a Comandamentului impotriva dezastrelor. Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Gheorghe Martin, a declarat ca a convocat sedinta in vederea stabilirii prioritatilor in ceea ce priveste siguranta cetateanului inainte de inceperea sezonului rece.
Filiala UDMR Mures, care a ramas fara sediu in urma retrocedarii imobilului in care se afla, someaza Primaria Targu Mures sa-i repartizeze o noua locatie.
google-analytics.com