Cautare

324 de rezultate pentru "stanci toma" (4.56 secunde)
Plaja Mirthos se afla la baza unor stanci albe ,pline de vegetatie .Este fermecatoare prin nisipul auriu si prin culoarea ireala de un albastru electic a apei, care pe alocuri are diferite reflexe, unele chiar batand in violet ,in functie de cum pica razele soarelui .Este usor accesibila pe un drum in zig-zag, care face legatura cu soseaua principala.
Mergand spre nord din Port Louis, printre campurile verzi de trestie de zahar care se intind cat vezi cu ochii, se ajunge pe Coasta de Azur creola, cu golfuri stanci si capuri botezate cu nume ostile care amintesc de istoria dramatica a acestor locuri.
Totusi, tinand cont ca CIJ a hotarat ca linia de delimitare sa descrie un arc de cerc de 12 mile marine, efectul juridic atribuit este cel al unei stanci.Linia delimitarii maritime stabilite de Curte incepe la punctul 1, adica punctul de intersectie a limitelor exterioare ale apelor teritoriale dintre Romania si Ucraina, asa cum a fost stipulat in Tratatul privind regimul frontierelor de stat din 2003.
"Marea este poluata, murdara si plina de stanci si pietre, plaja se micsoreaza de la an la an, mizerie peste tot, nisip cu impuritati si gunoaie, infrastructura pentru amenajarea dusurilor si grupurilor sanitare nu exista.
"Marea este poluata, murdara si plina de stanci si pietre, plaja se micsoreaza de la an la an, mizerie peste tot, nisip cu impuritati si gunoaie, infrastructura pentru amenajarea dusurilor si grupurilor sanitare nu exista.
Nu va fi legala recoltarea rapanei pe o durata de 60 de zile, in perioada 1 iulie - 29 august inclusiv si a midiei fixate pe stanci si diguri, pe o durata de 90 de zile, in perioada 1 martie - 29 mai inclusiv, in anii 2007 si 2008.
Participantii sunt asteptati cu un traseu nou de 100 de km, de adrenalina in care vor trebui sa treaca prin noroi, stanci, busteni, prapastii in inima padurilor Carpatine.
Imaginile realizate din avion arata ca lucrarile la autostrada Arad-Timisoara nu ar fi trebuit sa puna niciun fel de problema, fiind camp deschis, fara stanci care sa trebuiasca sparte sau fara ape mari care sa necesite poduri gigant.
Legenda spune ca acestia ar fi construit doua subterane sub niste stanci enorme si ca tot ei ar fi sculptat Stalpii Tainitei, de pe muntele cu acelasi nume, zona in care nu poate ajunge picior de om in zilele noastre.
Promontoriul Caliacra (Capul Caliacra) se intinde pe 2 km in Marea Neagra si are circa 60 de metri inaltime fata de nivelul marii, fiind o formatiune de stanci calcaroase.
Adauga ca:"Elementele mentinute pana astazi, din compozitia initiala a peisagistului austriac Meyer, asigura substanta istorica esentiala a gradinii." Ofera, ca exemple, axul liniar orientat spre biserica Schitu Magureanu ("chiar daca a suferit modificari importante din punctul de vedere al configuratiei sale si a vegetatiei"), zona plantata cu platani ("din care se mai pastreaza un numar relativ mare"), zona monticulului cu stanci, echilibrul general dintre suprafetele plantate si cele cu gazon, dar si liniile generale ale traseelor aleilor principale."
Situata la 9 km de satul Athani si 40 km sud-vest de orasul Lefkas, aici gasiti ape cristaline incredibnil de curate, cu nisip alb, ascuns sub stanci abrupte.
Avea fracturi craniene, de bazin si de membre Apoi tacerea plansa a celor sapte suflete prinse-n pantecele pasarii frante intre stanci.
Ca printre stanci, in pamant, se gasesc ingropate structuri metalice de provenienta necunoscuta, pe care localnicii le aseamana unor nave extrapamantene cazute dintr-o lupta nucleara...
Zona dominata de stanci abrupte, situata la putin peste 150 de kilometri de Cadiz, nu pare cel mai potrivit loc pentru intemeierea unei asezari.
Simteam ca ne apropiem si usor-usor am descoperit niste chei mici, cu stanci lucioase, pe unde apa isi facea loc si serpuia armonios.
Spargatorul de stanci Desi are binisor peste 80 de ani, Seken Tolebekov din Kazakhstan inca mai poate sa sparga pietre cu mainile goale.
Nu, fiindca tzunami-ul vine cu trunchiuri de copac, cu masini, cu stanci, cu ce vrei, si ce sa mai faci cand iti arunca asa ceva in cap?
La japonezi exista harachiri sau, mai nou, aruncatul de pe stanci. Nu voi merge chiar atat de departe pentru ca niciodata un politician nu va face un asemenea gest, mai ales la noi.
Iar aceste intamplari, daca le putem spune asa, sunt doar niste palide mostre ale unui mod de gandire si de viata care nu doar ca nu mai este orientat catre speranta si liniste sufleteasca, ci se indreapta vertiginos, de parca ar avea atarnate de grumaz stanci sisifice, catre acceptarea disperarii si a nenorocirii ca firesc.
google-analytics.com