Cautare

10808 de rezultate pentru "rezultate obtinute la teza cu subiect unic la limba romana 200" (3.69 secunde)
Senatorul Ion Rotaru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata:
Urmasii aromanilor imigrati in secolul al XIX-lea si la inceputul celui urmator se considera de origine romaneasca si sustin ca aromana este un dialect al limbii romane, iar aromanii si romanii sunt acelasi popor.
In 1918 Transnistria canta Desteapta-te romane Intre 1909 si 1913 ieromanahul Inochentie a condus in Transnistria, la Balta o miscare pentru reintroducerea limbii romane in biserica. Zeci de mii de moldoveni veneau in pelerinaj la Balta unde li se vorbea si li se imparteau gazete in limba lor.
Duminica, vor fi organizate, in Parcul Titan din Capitala, o serie de evenimente, editia din acest an fiind dedicata scriitorului Lucian Blaga, de la a carui nastere se implinesc 120 de ani.
In Romania exista in jur de 200 de carti digitale si doar 4.000 de eReadere. Librarii de la noi anunta insa ca 2011 va consemna explozia pietei de eBook-uri, dupa modelul din Occident.
Cate ceva despre limba idis Limba idis, care se numara astazi printre graiurile de marime mijlocie ale lumii si care este socotita limba evreilor din rasaritul Europei, a aparut in secolul al XI-lea, in Renania, derivand din Mittelhochdeutsch (limba germana ce se vorbea in Evul mediu);
Marius Diaconescu) - Continuare - Cimitirul aromanilor din Bitolia, ultimul bastion aromanesc In ciuda angajamentelor luate la Conferinta de Pace de la Bucuresti de a permite functionarea scolilor si bisericilor romanesti in teritoriul revenit ei dupa razboaiele balcanice, Serbia nu si-a respectat promisiunile, fructificand greselile diplomatiei romanesti, care nu le-a inclus in tratatul de pace, ci a acceptat doar note diplomatice fara valoare.
Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte Profesorul Ilie Stefan Radulescu si-a lansat a zecea carte, intitulata LIMBA ROMANA, INTRE IGNORANTA, INDECENTA SI AROGANTA. ... Adevarul este un principiu pe care ar trebui sa il respectam cu sfintenie, in toate domeniile vietii sociale.
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Anca Apostol) Jurnalistul Ion Cristoiu spune, in contextul trimiterii in judecata a Dosarului Revolutiei, ca procurorul general, Augustin Lazar, Parchetul General si presedintele Klaus Iohannis au emis documente prin care statul roman isi asuma teza ca in decembrie 1989 a avut loc o lovitura de stat, si nu o Revolutie.
Secretarul executiv al PSD, Sorin Bota a anuntat marti ca PSD va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea editarii unei brosuri in limba maghiara de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), fapt care ar consfinti limba maghiara ca a doua limba nationala din Romania.
Medicii scoliti la Universitatea de Medicina din Targu Mures sunt printre cei mai buni din tara, pentru ca institutia in cauza are un prestigiu bazat pe merite greu de egalat in Romania.
Numarul total de vizitatori - 23,86% (limba engleza) 2. Video porno cu Rihanna si iubitul ei - 17,09% (limba engleza) 3. Am aflat cum sa ii vad pe cei care se uita la profilul meu - 5,31% (limba spaniola) 4.
Marius Diaconescu) - Continuare - La interventia Romaniei, sultanul a recunoscut vlahii ca minoritate in imperiu A doua jumatate a secolului al XIX-lea a fost marcata de numeroase conflicte regionale, in conditiile rascoalelor sau a razboaielor antiotomane.
"Sa fim corecti in relatia cu Republica Moldova", pe care o puteti citi in continuare. Saptamana trecuta, in timpul vizitei oficiale din Republica Moldova pe care am efectuat-o insotindu-l de domnul Presedinte al Senatului, domnul Crin Antonescu, am asistat la un eveniment de proportii.
Membrii Comisiei romanilor de pretutindeni au avut intalniri cu reprezentanti ai Administratiei Regionale de Stat din regiunea Cernauti, ministrul consilier in cadrul Consulatului General al Romaniei la Cernauti, redactorul sef al ziarului de limba romana Zorile Bucovinei si redactorul sef al ziarului Gazeta de Herta.
Sunt obisnuiti sa fie urmariti la orice pas: la toate serbarile sunt oameni care-i urmaresc. "Cu cei care nu-s in uniforma e mai greu, nu stim ce vor", glumea Ion Iovcev, directorul Liceului Lucian Blaga, in decembrie. ... La Liceul Alexandru cel Bun din Tighina, ochii iscoditori sunt mmai tineri:
Enciclopedia online Wikipedia, o enciclopedie libera multilingva creata de voluntari, a implinit sambata 10 ani de la infiintare.
On Air Music Awards crede ca este cool sa vorbesti corect in limba romana, motiv pentru care la Gala vor fi premiate piesele cu cel mai bun text romanesc. Piesele nominalizate la această
Potrivit noilor modificari legislative, asociatii unici se pot angaja cu carte de munca la propria firma. Mediul de afaceri priveste cu optimism masura, considerand ca aceasta va stimula dezvoltarea sectorului privat.
google-analytics.com