Cautare

64 de rezultate pentru "luceafaru" (2.66 secunde)
(Continuare) Cum si-a sapat Cristoiu groapa incercand sa-l apere pe Ceausescu - Cum de n-ati fost curtat sa fiti colaborator al Securitatii?
Astazi, 18 mai, se implinesc 23 de ani de cand scriitoarea Areta Sandru a murit. Dar, desi aceasta a incetat sa mai existe fizic, a ramas in inimile oamenilor care i-au citit cele 6 carti, dar si in inimile celor care i-au fost prieteni apropiati.
CD-ul Muzici din diaspora - Discul emigrantilor (Soft Records) si cartea lui Doru Ionescu Povesti cu cantec din diaspora. 100 de romani si aventurile lor muzicale (editura ArtPrint) vor fi lansate oficial miercuri 16 iulie 2014, la ora 19, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti - G.
Desi scriitoarea Areta Sandru a incetat sa mai existe fizic, a ramas in inimile oamenilor care i-au citit cele 6 carti, dar si in inimile celor care i-au fost prieteni apropiati.
Despre o fabuloasa si uitata istorie romaneasca dintre Nistru si Bug. Totul despre romanitatea spatiului Transnitrean si nu numai / Sursa:
Florin Manolescu, unul dintre cei mai importanti critici si istorici literari ai ultimelor decenii, dar si unul dintre profesorii emeriti ai Facultatii de Litere bucurestene, a murit, duminica, la varsta de 72 de ani, anunța Muzeul National al Literaturii Romane.
Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Sustinerea orasului Iasi la titlul de Capitala culturala europeana.
CULTURAL.BZI.ro: Ce a scris Florin Calinescu pe mormantul fiului si sotiei lui! O sa ti se rupa sufletul Florin Calinescu este, aparent, un om implinit.
SINTEZA: Ana Blandiana: Corectitudinea politica limiteaza si chiar incalca dreptul la libertatea opiniei (Autori:
Scriitorul Vasile Andru s-a stins din viata vineri, la varsta de 74 de ani.
alba24.ro informeaza: 15 ianuarie: 167 de ani de la nasterea poetului, Mihai Eminescu. Luceafarul, cel mai lung poem de dragoste din lume In fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, Luceafarul poeziei romanesti ajunge la inimile celor care il omagiaza.
HotNews.ro informeaza Ionut Vulpescu: S-a stins unul dintre cei mai mari scriitori romani contemporani, George Balaita Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a anuntat duminica decesul scriitorului George Balaita, scrie Agerpres.
Profesorul de limba si literatura romana Nicolae Scaunas, cetatean de onoare al orasului Calarasi, sustine ca Mihai Eminescu a trecut prin Calarasi, in anul 1882.
Areta Sandru (25 iulie 1950, Lazuri, judetul Satu Mare - 18 mai 1991, Bucuresti) este o prozatoare. Este fiica Clemantei Sandru (nascuta Tomescu), educatoare, si a lui Erast Sandru, invatator.
PORTRET: Mihai Eminescu - geniul pustiu al culturii nationale, un model de simtire romaneasca (Autor: Razvan Moceanu) Luni, 15 ianuarie 2018, se implinesc 168 de ani de la nasterea poetului nostru national, Mihai Eminescu, jurnalist si prozator, dramaturg si ganditor, ales post-mortem membru al Academiei Romane.
Filmul Banditul Whisky / A Viszkis a fost vazut de 8.726 de spectatori in weekendul premierei si de 14.008 romani pana pe 1 februarie 2018.
CARTEA DE LA ORA 5: Cele mai frumoase cupluri din literatura (Autor: Noni Alexa) Pentru dragoste s-au declansat razboaie, s-au infruntat pericole, au fost jertfite vieti si pusa in joc chiar nemurirea.
Publicistul Florian Popa Micsan a publicat pe pagina sa de internet un text despre o scriitoare - Gabriela Negreanu - care a avut un destin tragic:
Areta Sandru (25 iulie 1950, Lazuri, judetul Satu Mare - 18 mai 1991, Bucuresti) este o prozatoare. Este fiica Clemantei Sandru (nascuta Tomescu), educatoare, si a lui Erast Sandru, invatator.
google-analytics.com